Курси НБУ $ 38.97 € 42.45

Укрпошта підніме тарифи в середньому на 16%

Підвищення цін заплановано на наступний рік

З 1 січня 2018 року Укрпошта підвищить тарифи на пересилання поштових відправлень в середньому на 16%. Про це повідомляється на офіційному сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.



З 1 січня 2018 року Укрпошта підвищить тарифи на пересилання поштових відправлень в середньому на 16%.



Як зазначається, розгляд питання ініціювала Укрпошта у зв'язку з набуттям чинності нової редакції порядку регулювання тарифів на універсальні послуги поштового зв'язку, а також через зростання собівартості послуг.


"Підставою для перегляду тарифів є зміна ставок податків і зборів, мінімального рівня заробітної плати, ставок орендної плати, цін і тарифів на паливно-енергетичні та матеріальні ресурси, які впливають на рівень планової собівартості операторів поштового зв'язку", - заявили в НКРЗІ.


Укрпошта також надала для розгляду пакет документів з розрахунками збільшення граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв'язку в середньому на 16%, а саме: на пересилку поштових відправлень в межах України на 12,3% і в іноземні держави - на 43,2%.


"Рішення про затвердження нових граничних тарифів в установленому законодавством порядку буде подано на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України. Нові тарифи набудуть чинності з 1 січня 2018 року", - додали у відомстві, пише "Кореспондент".

Telegram Channel