Курси НБУ $ 38.97 € 42.45

На Волині поліція викрила групу фальшивомонетників (фото)

У Камінь-Каширському районі поліцейські затримали чотирьох волинян, яких обґрунтовано підозрюють у виготовленні, зберіганні та збуті підробленої національної валюти України на території Волинської, Рівненської та Львівської областей

Правопорушникам повідомлено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 199 Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна. У вівторок, 17 жовтня, на лінію «102» поліції надійшло повідомлення, що вранці о 7:30 на одній із автозаправних станцій у Камінь-Каширськомурайоні невідомі особи розрахувалися за пальне фальшивою 500-гривневою купюрою й втекли на автомобілі «Audi А6». 



Зловмисники для підробки 500-гривневих купюр використовували сувенірні банкноти 



Співробітники сектору реагування патрульної поліції за кілька годин затримали автомобіль із чотирма зловмисниками в лісовому масиві поблизу одного із сіл району. Поліцейські встановили особи правопорушників. Ними виявилися раніше судимі 43-річний і 40-річний жителі Луцька, 34-річний житель Луцького району та 31-річна жителька обласного центру. У транспортному засобі правоохоронці виявили номерні знаки угорської реєстрації, а також підроблені та сувенірні банкноти номіналами 500 грн. і 100 доларів США.
«Зловмисники для підробки 500-гривневих купюр використовували сувенірні банкноти до яких, шляхом підтирання вносили дописи про серію та номер банкноти. Фальшивими грішми розраховувалися у вранішній час на автозаправних станціях і нічних магазинах на території Волинської, Рівненської та Львівської областей. Пересувалися автомобілем «Audi А6» на якому змінювали номери державної реєстрації. Усіх чотирьох правопорушників затримано у порядку ст. 208 КПК України. Їм оголошено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 199 Кримінального кодексу України. На майно правопорушників накладено арешт та вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», - зазначив начальник головного управління Національної поліції у Волинській області Петро Шпига. Поліція звертається до громадян, які потерпіли в наслідок протиправних дій групи зловмисників невідкладно повідомити про це за номером «102», інформує Сектор комунікації поліції Волинської області.




.

Telegram Channel