Курси НБУ $ 38.97 € 42.45

Незрячі люди «побачать» пам’ятки Луцька

В обласному центрі презентуватимуть проект «Луцьк у долонях» та видання студії друку шрифтом Брайля «Braille Studio»

У вівторок, 24 жовтня 2017 року, о 12.00 в книгарні Волинської обласної друкарні, що за адресою: м. Луцьк просп. Волі, 27 (вхід зі сторони вулиці Сенатора), відбудеться презентація проекту «Луцьк у долонях», який, за голосуванням лучан, став переможцем громадських ініціатив міста Луцька та профінансований Луцькою міською радою. Цей проект спрямований на покращення інформаційної доступності та популяризації інформації про місто Луцьк у доступних форматах для людей з глибокими порушеннями зору, йдеться на сайті Луцької міської ради.



У книзі, окрім власне шрифту Брайля, можна буде побачити й три рельєфно-графічні зображення видатних архітектурно-історичних пам'яток м. Луцька.



У межах проекту студією друку шрифтом Брайля «Braille studio» спільно з ПРАТ «Волинська обласна друкарня» видано рельєфно-крапковим шрифтом Брайля туристичний путівник авторства Катерини Мойсіюк «Луцьк – прогулянки містом» накладом 30 примірників. У книзі, окрім власне шрифту Брайля, можна буде побачити й три рельєфно-графічні зображення видатних архітектурно-історичних пам'яток м. Луцька, які поки що будуть своєрідним сюрпризом як для учасників презентації, так і для наших читачів. Унікальні рельєфно-графічні зображення, доступні для сприймання як людиною, що добре бачить, так і на дотик для людей з глибокими порушеннями зору, виконані в межах проекту в сучасній техніці друку Ресурсним центром «Безбар'єрна Україна» (м. Київ).


Крім того, до кінця року буде здійснений та розтиражований аудіозапис туристичного путівника СІД Медіа Груп. Путівник в аудіоформаті допоможе ознайомлюватися з інформацією про місто людям із порушеннями зору, які не володіють шрифтом Брайля, людям, які мають розлади читання (дислексію), людям літнього віку, школярам та студентам.

Telegram Channel