Курси НБУ $ 38.97 € 42.45

Урядові війська Іраку відбили нафтовий комплекс поблизу Мосула

Операція іракської армії по відновленню контролю над спірними територіями поблизу Іракського Курдистану почалася 16 жовтня

Урядові війська Іраку взяли під свій контроль нафтовий комплекс поблизу міста Мосул на півночі країни, який раніше у бойовиків ІД відбили загони курдського ополчення.


Як передає Новое время з посиланням на DW, у четвер, 19 жовтня, армійські частини зайняли позиції на нафтових полях Ейн-Залу і в представництвах компанії-оператора в районі Зумар.



При цьому зазначається, що курди, які контролювали цей район з тих пір, як вибили звідти терористів, відступили без бою.



При цьому зазначається, що курди, які контролювали цей район з тих пір, як вибили звідти терористів, відступили без бою.


Операція іракської армії по відновленню контролю над спірними територіями поблизу Іракського Курдистану почалася 16 жовтня.


За цей час військові вже зайняли багату нафтою провінцію Кіркук, а також Діяла і Ніневія.


У свою чергу курди продовжують контролювати нафтоносний район Хурмаі, який є частиною геологічної структури Кіркукського нафтового басейну.


У той же час це родовище розроблялося регіональним урядом Курдистану, оскільки знаходиться в межах його адміністративних кордонів.


Нагадаємо, раніше в Іракському Курдистані заявили про атаку урядових сил на їх позиції в Кіркуку.


Це сталося після того, як автономний курдський регіон Іраку направив туди 6 тисяч бійців в якості підкріплення, що стало відповіддю на повідомлення про перекидання в цей район іракської армії з бронетехнікою.

Telegram Channel