Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Аби зварити каструлю українського борщу в Америці – треба витратити 400 гривень

Точніше – 15 американських доларів

Щоб самостійно приготувати український борщ в США, треба витратити $15. Вечеря в ресторані на двох вартує в середньому $60.



Щоб самостійно приготувати український борщ в США, треба витратити $15. Вечеря в ресторані на двох вартує в середньому $60.



В супермаркетах ціни продуктів вказують без податку. Якщо купувати хліб за $2, на касі потрібно сплатити $2,2 – це 10% від суми. Якщо товар не підійшов, у супермаркетах є кімната повернення. Там можна повернути покупку без пояснень. Про це розповідає Мар'яна Райчинець, яка мешкає в американському штаті Теннессі, повідомляє Gazeta.ua з посиланням на ukr-space.com.


"Одного разу ми пішли у супермаркет. На касі продавщиця почала ставити всі продукти в окремі пакети. М'ясо в один, косметичні засоби в інший і так далі. Подумали, що нам доведеться багато грошей викласти за ті пакети. Почали пояснювати, що хай ставить все в один. А вона здивовано на нас подивилася і сказала, що пакети тут безкоштовні, – каже Мар'яна Райчинець. – Покупець завжди правий. Одного разу помітила, що більше заплатила, ніж вказано в чеку. Повернулася. Переді мною вибачилися, вернули всі гроші, а куплений товар дали безкоштовно".


Оренда квартир у провінції обходиться у $600 за місяць. Придбати будинок можна за $200-$300 тис. При цьому мінімальна заробітна плата у Теннессі – $7,25 за годину.


"Жителі часто не купують власного житла. Все життя живуть в орендованому приміщенні. Люди похилого віку мешкають у будинках пристарілих – це норма і прояв турботи про батьків. Дівчата там або в 16-18 років народжують, або вже після 30. Американці мають багато дітей – по 5-6. Держава за це надає допомогу, – розповідає Мар'яна. – Українці можуть за батьківський рахунок жити і до 25 років. А там – ти сам за себе. Хочеш їсти – пішов і заробив. Ти несеш відповідальність за себе і своє життя".

Telegram Channel