Курси НБУ $ 38.97 € 42.45

Волинська прокуратура вимагає стягнути з підприємства шкоду за самовільне використання земельної ділянки

Маневицька місцева прокуратура звернулася до Господарського суду області з позовом в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в області, аби зобов’язати ТзОВ «Луцькагротех» сплатити шкоду, завдану внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки

Наталка МУРАХЕВИЧ, прес-секретар прокурора Волині
Головне управління Держгеокадастру у Волинській області у травні 2017 року виявило факт розорювання та посіву сільськогосподарських культур на земельній ділянці державної власності площею понад 44 га на території Хорлупівської сільської ради Ківерцівського району. 



Збитки, заподіяні самовільним зайняття земельної ділянки, склали майже 60 тис. грн.



Цю земельну ділянку самовільно, без розроблення будь-яких правовстановлюючих документів, обробляло ТзОВ «Луцькагротех», про що Головний управлінням Держгеокадастру у Волинській області складено відповідний акт.
Збитки, заподіяні самовільним зайняття земельної ділянки, склали майже 60 тис. грн., проте добровільно усунути порушення земельного законодавства підприємство відмовилося.
Відомості про самовільне зайняття ним земельної ділянки було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснює Ківерцівський відділ поліції.
Зважаючи на те, що шкода, завдана самовільним використанням земельної ділянки досі не відшкодована,в ситуацію втрутилася прокуратура. У суді прокурори вимагатимуть стягнути з підприємства усю суму завданої державі шкоди.

Telegram Channel