Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Німецький доброчинець став Почесним професором Лесиного вишу (фото, відео)

Волинь-нова

Німецький доброчинець став Почесним професором Лесиного вишу (фото, відео)

19 жовтня у актовій залі СНУ ім. Лесі Українки відбулися урочистості з нагоди вручення диплому

Лариса ЗАНЮК



Звання Почесного професора вишу присвоюється видатним ученим, державним і громадським діячам за особисті значні творчі досягнення в галузі науки, освіти, культури та міжнародного співробітництва та вагомий внесок у життя університету.
Диплом «Почесний професор СНУ ім. Лесі Українки» 19 жовтня 2017 року вручили громадському діячеві, голові німецької доброчинної організації «Україна. Допомога. Брайтшайд» пану Генріху Беннеру на засіданні вченої ради вишу.



В університетську капличку Святої Софії німецькі доброчинці передали музичний інструмент орган, який нагадуватиме про спільність двох найдревніших розгалужень християнства – Західного й Східного.




Урочистості розпочалися традиційним виконанням гімну та промовою ректора університету Ігоря Коцана, який нагадав прізвища Почесних професорів. Декан факультету іноземної філології Оксана Рогач представила присутнім біографію Генріха Беннера. Трудову діяльність він здійснював у різних організаціях Німеччини, після чого розпочав волонтерську діяльність, очолив благочинну організацію «Україна. Допомога. Брайтшайд», яка постачає гуманітарну допомогу Україні. Благодійну діяльність цієї організації вже знають у Луцьку, Нововолинську, Бродах, Володимирі-Волинському та Підкамені.
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл висловив надію не лише на матеріальну, а й на духовну співпрацю. Адже є хороший початок: в університетську капличку Святої Софії німецькі доброчинці передали музичний інструмент орган, який нагадуватиме про спільність двох найдревніших розгалужень християнства – Західного й Східного.
Викладачі, проректори та студетство прийняли Почесного професора в університетську спільноту на нагородили гучними оплесками.


ФОТО Олександра ДУРМАНЕНКА


ВІДЕО Олександра ПІЛЮКА












Telegram Channel