Курси НБУ $ 39.23 € 42.44

Міністр екології Семерак закликав українців відмовитися від спалювання опалого листя

Спалювання опалого листя та стерні є надзвичайно шкідливим для навколишнього середовища і негативно позначається на здоров'ї громадян

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, передає Цензор.НЕТ із посиланням на прес-службу Мінекології. "Зараз в Україні завершується сезон збору врожаю і, відповідно, всі масово спалюють опале листя, бадилля і траву, забуваючи при цьому, що дим завдає шкоди не тільки навколишньому середовищу, а й особистому здоров'ю", - нагадав Семерак.



У західних країнах такого зараз уже не побачиш, хоча ті ж городні відходи можна компостувати, як це зазвичай практикують в інших країнах.



При цьому він навів приклад багатьох країн, де опале листя компостують та успішно використовують як добриво. "У західних країнах такого зараз уже не побачиш, хоча ті ж городні відходи можна компостувати, як це зазвичай практикують в інших країнах. Це той рівень екокультури, до якого ми повинні прагнути", - резюмував чиновник.


Нагадуємо, що відповідальність за спалювання стерні, пасовищ, рослинності або її залишків та опалого листя передбачена в статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення і становить від 170 до 340 гривень для громадян та від 850 до 1190 гривень для посадових осіб, а в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду - від 340 до 680 гривень для громадян та від 1190 до 1700 гривень для посадових осіб.

Telegram Channel