Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

У Польщі відбувся черговий напад на українців: у хід пішла холодна зброя

За українців заступився інший поляк, через що отримав поранення

Коли 22-річний Ґжеґож рушив на допомогу українцеві, на якого напали в центрі міста Ополє, то сам отримав поранення. П’яний і агресивний чоловік накинувся на нього з ножем. Свідками події в суботу поблизу міської ратуші було кільканадцять осіб, проте всі лише стояли осторонь й дивилися, як агресивний чоловік тероризував групу українців. Очевидці не сумніваються, що підґрунтя нападу було ксенофобським, пише svitua.com.ua з посиланням на Польське радіо.



Агресор наздогнав Ґжеґожа і завдав йому ножове поранення. На щастя, влучив лише у вухо, але була загроза, що нападник може пошкодити шийну артерію.




"Я сидів спокійно з друзями під пам’ятником на площі Свободи, а поруч розмовляло кілька українців. За деякий час до нас підбіг чоловік, який кричав і погрожував, що нас поб’є. Проте ніхто не відреагував", – розповідає Ґжеґож. Коли слова агресора перейшли в дії, Ґжеґож вирішив втрутитися й на час відвернув увагу нападника від україців. Той у відповідь вийняв ніж. Ґжеґож встиг віддалитися на безпечну відстань, після чого озброєний ножем зловмисник, який мав фізичну перевагу, знову зосередився на групі молодих українців. Одного з них схопив за одяг і кілька разів ударив у обличчя, а його супутникам погрожував ножем. "Я не міг спокійно спостерігати, як чоловік б’є і принижує моїх ровесників. Не дивлячись на їхнє походження, колір шкіри чи погляди. Я крикнув до нього, щоб він втихомирився і знову став його головною ціллю. Тоді він почав за мною бігти. Я думав, що зможу втекти, але спіткнувся й упав", – розповідає юнак. Агресор наздогнав Ґжеґожа і завдав йому ножове поранення. На щастя, влучив лише у вухо, але була загроза, що нападник може пошкодити шийну артерію. В такому разі поранення могло бути смертельним.
Нападника затримала поліція, тепер справою займається прокуратура. Ґжеґож, який захищав українського студента, каже, що зробив би це знову. Українці, яким він прийшов на допомогу, поїхали за ним до лікарні й подякували за його вчинок.

Telegram Channel