Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

В Голобах навчали, як вирощувати і продавати ягоди

Днями у Голобській громаді Ковельського району Волині відбувся семінар на тему: «Технології вирощування та умови успішності полуничних та малинових кооперативів»

Навчання орієнтоване на фермерів, активних громадян та просто охочих вчитися та розвивати сільське господарство. Своїм досвідом створення та розвиту ягідних кооперативів ділився експерт зі Львова Андрій Галяс.


Впродовж зустрічі для учасників розповідали про технології вирощування малини та полуниці від підготовки угідь та якості розсади до збору урожаю, умов зберігання та можливі ринки збуту. Експерт розкрив секрети, які має знати кожен господар, який зацікавлений у нарощуванні об’ємів ягоди та підвищення її якості, інформує «Волинський інститут права».



Ціна на ягоди прямо залежить від об’ємів, які ви здаєте заготівельникам.



Також Андрій поділився своїм улюбленим сортом полуниці, це сорт середньої стиглості «Сирія». Експерт підкреслює неймовірний запах та смак ягоди та рекомендує, тим хто у пошуку, спробувати її.


Пізніше до спілкування долучився запрошений місцевий підприємець. Бізнесмен розповів про власне свою діяльність, про умови співпраці та можливості для започаткування бізнесу. Гість поділився досвідом створення кооперативів, навів успішні приклади їх діяльності. «Ціна на ягоди прямо залежить від об’ємів, які ви здаєте заготівельникам» - наголосив він.  Таким чином закликали селян об’єднувати сили, створювати та розвивати кооперативи.



Захід відбувся в межах реалізації проекту «Сприяння реалізації Стратегії розвитку Голобської громади із використанням інструментів громадської участі», що реалізується Волинським Інститутом Права за підтримки програмної ініціативи «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження».

Telegram Channel