Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Скоро в літаках буде, як у автобусах — сидячі й стоячі місця

Бюджетна колумбійська авіакомпанія VivaColombia розглядає можливість прибрати з салону літака сидіння, щоб пасажири могли летіти стоячи.


Власники компанії сподіваються, що цей крок дозволить їм знизити тарифи і збільшити пасажиромісткість літаків на найбільш популярних рейсах.



Також VivaColombia заявила, що вже придбала 50 нових Airbus 320, щоб отримати вигоду зі зростаючого туристичного ринку країни. Нові літаки будуть мати більше місць і більш низькі експлуатаційні витрати, причому перший з них буде запущений в експлуатацію на початку 2018 року.


Засновник і генеральний директор VivaColombia Вільям Шоу сказав, що авіакомпанія вивчає варіанти вертикальних подорожей: «Фахівці вже давно шукають відповідь на питання: чи можна літати стоячи, і нас цікавить все, що робить подорож дешевшою».


Насправді ідея польотів стоячи не нова: авіакомпанії вже багато років думають про організацію подібних секцій з вертикальними «сидіннями», розповідає Вокруг Света. Однак цивільна авіація жодної держави світу поки не дала дозвіл на такі експерименти. Колумбія не виняток. Глава Управління цивільної авіації країни Альфредо Боканегра сказав, що не схвалює подібні нововведення. «Люди повинні подорожувати як люди. Той, хто користується громадським транспортом, підтвердить, що їздити стоячи зовсім не комфортно».

Telegram Channel