Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Україна випередила Бельгію в рейтингу УЄФА

Наші клуби цього річ виступають набагато краще, ніж бельгійські

Союз європейських футбольних асоціацій оновив Рейтинг асоціацій за підсумками чергового єврокубкового тижня, де Україна випередила Бельгію і вийшла на 8-е місце, повідомляє УНІАН з посиланням на офіційний сайт УЄФА.



Союз європейських футбольних асоціацій оновив Рейтинг асоціацій за підсумками чергового єврокубкового тижня, де Україна випередила Бельгію і вийшла на 8-е місце.



Дві перемоги українських клубів у єврокубкових змаганнях минулого тижня – донецького «Шахтаря» в Лізі чемпіонів і луганської «Зорі» в Лізі Європи, а також нічия київського «Динамо» у Лізі Європи дозволили Україні набрати вже 4,400 балів у нинішньому сезоні, проти 1.400 у представників Бельгії, у цієї країни залишилося 2 з 5 клубів. В України, на даний момент, залишається 3 з 5 клубів на міжнародній арені.


У свою чергу, серед представників Бельгії «Андерлехт» програв в ЛЧ французькому ПСЖ (0:4), а «Зюлте-Варегем» зіграв внічию з голландським «Вітессом» в ЛЄ (1:1), що в підсумку дало Бельгії лише 0,2 бали у рейтинг.


Таким чином, сумарний бал України на даний момент 37,533 проти 37,300 – у Бельгії. Наша країна випередила конкурента в боротьбі за 8-9 місця. У Топ-7 рейтингу асоціацій змін не відбулося. Рейтинг, як і раніше очолюють клуби Іспанії, за ними йдуть – Англія, Італія, Німеччина, Франція, Росія та Португалія.

Telegram Channel