Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Лідер виборів у Чехії прокоментував створення проросійської коаліції

Керівник чеської партії ANO Андрій Бабіш, що отримала переконливу перемогу на виборах, не буде вести переговори про формування уряду з проросійськими партіями, які також увійшли в парламент

Раніше мільярдер Бабіш заявив, що співпрацюватиме "з усіма політичними силами". При цьому Бабіш виключає коаліцію з комуністами (7.76%) і ультраправою партією SPD, яка отримала 10.64%. Ці політсили є відкрито проросійськими. "Ми - партія для всіх, але ми - проєвропейська партія", - наголосив голова партії-переможця, яка буде формувати уряд Чехії.



Ми - партія для всіх, але ми - проєвропейська партія



 


Він додав, що не варто очікувати створення проросійського уряду, закликавши "перестати бояться, що Чеська республіка поверне на Схід".


Протягом останніх місяців Бабіш став фігурантом декількох скандалів. Його звинувачували у використанні ЗМІ, які він придбав у попередні роки, для того, щоб критикувати й очорнити своїх опонентів. Крім того, в червні цього року він був звільнений із посади міністра фінансів через фінансові зловживання, пише obozrevatel.com. Магната звинуватили в шахрайських діях із субсидіями Євросоюзу на суму два мільйони євро, також була заново порушено справу про його співпрацю з таємною поліцією за часів правління комуністів. Сам Бабіш відкидає всі звинувачення.

Telegram Channel