Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Псевдобанкіри знову видурюють гроші в довірливих українців

Цього разу на гачок шахраїв потрапила 38-річна жителька Рівненщини

На мобільний телефон мешканки села Корнин Рівненського району зателефонувала невідома, яка представилась працівником одного з банків. Жінка повідомила, що хтось намагався зняти кошти з рахунку та попросила назвати номер картки.



Уже невдовзі з рахунку зникло 11822 гривні.



Утім, власниця відмовилася, тож псевдобанкір начебто з’єднала її з начальником служби безпеки банку. Чоловік запевнив, що дії зловмисників потрібно припинити. Аби втертися в довіру жительки Корнина, чоловік назвав перші – стандартні цифри картки. Жінка повірила і таки назвала решту необхідних цифр, а тоді ще й код, який надійшов повідомленням на її мобільний телефон. Уже невдовзі з рахунку зникло 11822 гривні.


Після звернення потерпілої, слідчі за цим фактом розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.


Правоохоронці застерігають громадян не надавати жодної інформації особам, які представляються працівниками банківських установ. Аби вберегти свої заощадження, варто перервати розмову та особисто зателефонувати у будь-яке відділення вказаного банку або на його гарячу лінію, та з’ясувати всю потрібну інформацію.


 

Telegram Channel