Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

Розвідники з приватної американської компанії пояснили, чому Путіну варто побоюватися Собчак

В Росії висунення кандидатури Собчак сприйняли як домовленість з Кремлем з метою розколоти опозицію, або як бажання нинішнього президента Володимира Путіна оживити вибори

Аналітики розвідувально-аналітичної компанії Stratfor вважають, що кандидатура Ксенії Собчак може стати джокером на виборах президента Росії, передає «Апостроф».



Олексій Навальний, якому не дають брати участь у виборчих перегонах, назвав Собчак ідеальним для Кремля «карикатурним ліберальним кандидатом».



Також зазначаєтья, що більшість російських опозиційних лідерів засудили рішення Собчак брати участь у виборах.


«Опозиційний важкоатлет Олексій Навальний, якому не дають брати участь у виборчих перегонах, назвав Собчак ідеальним для Кремля «карикатурним ліберальним кандидатом». А давній лідер опозиції Гаррі Каспаров натякнув, що висунення Собчак - це диверсія Кремля. Навіть якщо це так, стратегія Кремля не позбавлена ризику. Собчак може стати джокером, і якщо вона об'єднається з Навальним, щоб виступити в якості його довіреної особи, то вона може отримати ліберальні голоси», - наголошується в звіті.


Аналітики не сумніваються, що Путін знову буде обраний президентом РФ. Разом з тим вони відзначають, що опозиція проти нинішнього глави Кремля посилюється, що стало зрозуміло після того, як ліберали отримали більшість місць на муніципальних виборах в Москві.


«У Путіна є підстави побоюватися: на даний момент він має найбільший стаж на посаді лідера Росії з часів Йосипа Сталіна, який очолював Радянський Союз протягом трьох десятиліть. І жоден лідер не може правити вічно, не маючи опору», - вважають в Stratfor.

Telegram Channel