Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Ляльковий театр розпочав сезон некусючою «Бджілкою»

Волинь-нова

Ляльковий театр розпочав сезон некусючою «Бджілкою»

Волинський обласний академічний театр ляльок сорок другий раз відкрив двері наймолодшим глядачам. Не розгубити їхню любов, втримати увагу і заслужити щирі дитячі аплодисменти — справа непроста. Але ущерть заповнений зал свідчить про те, що із завданням колектив закладу і цього сезону впорається на «відмінно».

Інна ПІЛЮК


Фото та відео Олександра ПІЛЮКА


Невимушену хвилину радості перед самісінькою виставою глядачам дарують вихованці ДНЗ № 13. На справжній сцені з віршами та піснями — ну кого залишить байдужим такий дебют дітлахів?




Сюжет з перших хвилин переносить глядачів у чарівний світ, де поруч із людьми живуть русалки, гноми…



Новий театральний сезон відкривають казкою «Бджілка». Це інсценізація твору відомого французького письменника Анатоля Франса, яку на волинській сцені майстерно відтворив незмінний художній керівник театру Данило Поштарук. І з перших сцен — інтрига, адже йтиметься зовсім не про комаху, як видається із назви, а про маленьку дівчинку, яка разом із другом потрапляє у круговерть дивовижних пригод. Сюжет з перших хвилин переносить глядачів у чарівний світ, де поруч із людьми живуть русалки, гноми… Але і казковим героям притаманні любов, хитрість, співчуття та взаємодопомога.



Майстерну роботу над ляльковою грою доповнюють актори Оксана Нововсад, Олександра Ганджала, Олександр Поліновський, Олексій Криворучко. Данило Поштарук відверто радіє молодому поповненню у колективі. І незважаючи на те, що уже сорок другий раз виходить на сцену перед початком нового сезону, хвилюється: «Цього року мої переживання мають приземлений, побутовий характер. У театрі незаплановано затягнувся ремонт. Вистави уже стартували, готуються нові постановки, і от доводиться миритися і працювати у не зовсім пристосованих умовах. Хотіли впоратися за два місяці, поки тривало міжсезоння, але не встигли».



Уже найближчим часом порадують глядачів і новою постановкою «Золотоволоска», над якою працює колектив під керівництвом режисера-постановника з Києва Дмитра Драпіковського. На черзі підготовка новорічних ранків, які обіцяють бути як завжди захоплюючими та веселими.


За сезон ляльковий театр відвідують майже п’ятдесяти тисяч глядачів.







 

Telegram Channel