Курси НБУ $ 41.84 € 43.51
На Волині студенти провели брейн-ринг і організували ярмарок

Навчаємось цікаво і весело!

Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

На Волині студенти провели брейн-ринг і організували ярмарок

Горохівський коледж ЛНАУ розбагатів ще одним оригінальним почином: тепер свої майбутні професії і знання, які потрібні, щоб стати висококваліфікованим фахівцем, кожне із п’яти відділень презентуватиме урочистосто. Таку ідею цієї весни колегам запропонував директор навчального закладу Олег Жельчик

Першими, хто сміливо взявся перетворити задум в традиційне улюблене дійство, багата подіями історія коледжу запам’ятає сучасників відділення технології виробництва та переробки продукції тваринництва. Його нинішній юний колектив – це 125 дівчат і хлопців. Дебютуючи з новою урочистістю, всі вони довели, що вступили саме на це відділення невипадково, що навчаються старанно і прикрашають чудовим дозвіллям свої студентські роки, що мріють працювати технологами в економічно потужній Україні. 

Організатором і куратором усіх подій, які відбувалися в рамках першого Дня відділення технології виробництва та переробки продукції тваринництва, випала і честь, і відповідальність  завідувачу цього відділення Надії Загоруйко. Керівник вдячно каже, що приязна аура і змістовні заходи, якими була насичена програма, це заслуга всіх викладачів і студентів відділення.

Дебютуючи з новою урочистістю, всі вони довели, що вступили саме на це відділення невипадково, що навчаються старанно і прикрашають чудовим дозвіллям свої студентські роки, що мріють працювати технологами в економічно потужній Україні. 

Скажімо, щоб  відрекомендувати свою повагу до славного минулого і сьогодення коледжу, групи Т-21 і Т-22 створили дві команди інтелектуалів. «Чорна Січ»  і «Скат» змагалися знаннями у вікторинах, конкурсах. Із викладачем суспільних дисциплін Оленою Полігас юнь пересипала цей повчальний брейн-ринг відеосюжетами, фотоколажами і навіть доречними  спогадами про проходження виробничої практики у Данії, Німеччині і найуспішніших сільськогосподарських підприємствах Горохівщини, Волині, Рівненщини. 

День відділення технології виробництва та переробки продукції тваринництва був незабутнім. Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.
День відділення технології виробництва та переробки продукції тваринництва був незабутнім. Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

 Потому, за задумом Надії Загоруйко,  розповідями про пройдені дороги до керівних посад, наукових ступенів і вчених звань престиж коледжу засвідчили  його колишні випускники: кандидат сільськогосподарських наук, доцент  Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Гжицького Ігор Голодюк, його колеги-науковці кандидат сільськогосподарських наук, доцент Андрій Бойко і кандидат економічних наук, доцент Віталій Душка, провідний технолог одного з найбільших сільськогосподарських товаровиробників Рівненщини ПП «Агро-Експрес-Сервіс» Любов Харчук і 20-річний, а вже завідувач ферми цього підприємства, на якій утримується 1500 голів ВРХ, Микола Шеремета.  Під час діалогу з ними за «круглим столом»  Олег Жельчик і Надія Загоруйко гордилися змістовними, відвертими і аналітичними запитаннями студентів-другокурсників до поважних гостей!

Під час концертного дійства глядачі смакували не лише українським гумором, піснями, танцями, а й варениками зі сметаною, якими щедро пригощали юні господині! 

А відтак усіх подивував українським колоритом великий  ярмарок і його музична презентація! Молоко, сир і сметана, яйця, масло, м’ясо й сало, паляниці, пампушки, ковбаса і пиріжки, шинка, випічка і риба… Треба було бачити, з яким хистом торгували ними майбутні технологи принесеним і привезеним із домашніх підсобних господарств, спеченим, зісмаженим, скопченим за особистими руками! 

Під час концертного дійства глядачі смакували не лише українським гумором, піснями, танцями, а й варениками зі сметаною, якими щедро пригощали юні господині! 

«Смакує?» Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.
«Смакує?» Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

З місією відповідальних за цю частину  Дня відділення технології виробництва та переробки продукції тваринництва взірцево впоралися голова циклової комісії технологічних дисциплін Галина Сальникова, куратори груп відділення Леонід Крисюк, Світлана Савченко, Руслан Марчук, Віталій Швед, Галина Жельчик, Ганна Климчук, а також музичні керівники Володимир Онищук і Валерій Окис. Вагому допомогу в організації заходів надали заступник директора коледжу з виховної роботи Світлана Білик і викладач Руслана Крисюк. 

До слова, ці своєрідні іменини відділення технології виробництва та переробки продукції тваринництва Горохівського коледжу ЛНАУ відзначало у День відкритих дверей. За чудові враження колегам і студентам зі сцени щиро дякували Ігор Голодюк і Олег Жельчик.

Леся ВЛАШИНЕЦЬ.

Telegram Channel