Курси НБУ $ 41.21 € 45.96
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

  • У Маневицькому, Камінь–Каширському, Любешівському районах виявили підвищений уміст радіонуклідів у продуктах. Зокрема, зафіксовано 28 перевищень у грибах і 1 — у тушці дикого кабана.
  • Десятикласниця Марія Нінічук із села Річиця, що на Ратнівщині, стала переможницею Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням, у номінації «Література». Школярка отримала перемогу за свою роботу «Ніхто нам не збудує держави, коли ми її самі не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути» (поезія, есе–ревю). Наставниця дівчини — учитель–методист української мови та літератури Ніна Самарчук.
  • Команда волинських ветеранів АТО тріумфувала у фіналі першого Всеукраїнського футбольного турніру «Кубок Нескорених». «ВОЛИНЬ YES» здобула усі впевнені перемоги у футбольних баталіях і, крім Кубка переможців, отримала право побувати на фінальному матчі Ліги чемпіонів у Києві 26 травня, в якому зійдуться іспанський «Реал» та англійський «Ліверпуль».
  • 77,5 року — середня тривалість життя волинських жінок. За даними американського Інституту оцінки показників здоров’я при Вашингтонському університеті, з 1990 по 2016–й тривалість життя українців зросла із 74 до 77 років — у жінок та з 65,2 до 67 — у чоловіків. Найдовше живуть українці із західних регіонів.
  • Іменний клен, посаджений родиною загиблого бійця роти спецпризначення «Світязь» Максима Ляшука, зламали невідомі в парку Героїв Майдану та Небесного Легіону. Військовослужбовець брав участь у боях за Іловайськ. Загинув 29 серпня в «зеленому коридорі», поміж селами Новокатеринівка та Горбатенко.
  • 50 тисяч гривень виграла завідувачка неврологічного відділення Волинської обласної клінічної лікарні Ольга Шульга на національному конкурсі «Нагорода «Санофі» молодим науковцям за дослідження в медицині». Луцький медик зайняла третє місце серед 101 дослідження, що надійшли з 17 регіонів України.
  • Курйозне фото, як черепаха забралася на вужа, аби погрітися на сонечку, зробили екологи в Ківерцівському національному природному парку «Цуманська пуща». Кадр зловили під час спостережень природних явищ та об’єктів, що проводилися упродовж декількох днів.
Telegram Channel