Яйця допоможуть схуднути і захистять від інфаркту та інсульту
Колись їх вважали «коморою холестерину», а нині, навпаки, називають продуктом, який захищає від серцево-судинних захворювань
Сприяють швидкому насиченню
Яєчний білок засвоюється організмом на 98%. Це відмінний будівельний матеріал для нових клітин. Поживний білковий продукт сприяє швидкому насиченню, зниженню апетиту і хорошому метаболізму. Особливо корисно їсти варені некруто яйця на сніданок. Це допоможе організму контролювати гормон голоду грелін, не переїдати і відмінно почуватися.
Захищають від захворювань очей
В одному яйці міститься 5% від добової норми вітаміну А і 10% від добової норми вітаміну Д. А ще — фосфор, залізо, цинк, йод, ретинол, рибофлавін.
Картопля містить мінерали, які перешкоджають засвоєнню заліза і кальцію з яєць. Тому готувати страви, в основі яких ці два інгредієнти, вкрай неправильно. Як і змішувати яйця із шинкою, м’ясом і сиром.
Якщо їсти одне яйце щодня, можна не турбуватися про здоров’я очей: антиоксидант лютеїн убезпечить очний м’яз від вікової дегенерації, а вітамін А врятує від «курячої сліпоти» в темний час доби.
Запобігають остеопорозу
Якщо постійно в раціоні — якісні й свіжі яйця, то ваші кістки будуть міцними. Проблема остеопорозу, який загрожує переломами, актуальна для багатьох людей, особливо для жінок, яким за 40.
Підкріплюють мозок
У складі яєць є холін, який допомагає поліпшити пам’ять, творче мислення. Для працівників розумової праці ця їжа просто незамінна. Якщо в дитини після 3 років немає алергії, яйця в харчуванні потрібні для правильного розвитку мозку і формування здорового гормонального фону.
Знижують ризик виникнення атеросклерозу
Після вживання яйця рівень холестерину в крові не підвищується. Його урівноважують фосфатиди (сполуки, схожі на лецитин), які перешкоджають виникненню атеросклеротичних бляшок у судинах. Краще вживати варені яйця, а не смажені.
Не зі всіма продуктами «дружать»
Речовини, які міститься в курячому яйці, здатні нейтралізувати вітамін В7, яким багаті жирні сорти риби. Тому ці продукти не варто поєднувати.
Улюблений салат «олів’є» — теж не найкращий варіант. Картопля містить мінерали, які перешкоджають засвоєнню заліза і кальцію з яєць. Тому готувати страви, в основі яких ці два інгредієнти, вкрай неправильно. Як і змішувати яйця із шинкою, м’ясом і сиром.