![Вибираємо рідний делікатес](https://volyn.com.ua/content/thumbs/750x500/3/je/7eoo3u-f455feolgm2ozqc723hie5lucgnhoje3.jpg)
Вибираємо рідний делікатес
Відомо, що сало — традиційна українська їжа. Цей продукт має багато переваг перед іншими твердими жирами: набагато менше холестерину і насичених жирних кислот, які викликають атеросклероз. Щоб вибрати якісне сало, його спершу потрібно оглянути.
У щойно обробленої свині воно прозоре, зі світлою шкіркою
Продукт варто перевірити на запах. Хороше сало має злегка пахнути паленою соломою.
Якщо від нього хоч трохи чути затхлість або сечу — перед вами сало некастрованого кабана. Таке допускається лише для промислової переробки. Попросіть відрізати тоненький шматочок, але обов’язково за всією його висотою.
Тверда шкіра засвідчує, що свиню смалили форсункою, а не соломою.
Можливо, що добре на смак і м’яке в одному місці сало, буде жорстким, волокнистим — в іншому. Тверда шкіра засвідчує, що свиню смалили форсункою, а не соломою.
![Telegram Channel](https://volyn.com.ua/src/img/channel.jpg)