
Форми для випічки: плюси і мінуси
Нині в супермаркетах пропонують чималий їх вибір. Ми вирішили допомогти вам зорієнтувативатися у ньому
Кераміка. Великий плюс таких форм — вони прогріваються дуже рівномірно. Відповідно, так само пропікаються в них й страви. Ще один позитив — такі форми відрізняються екологічною чистотою. Кераміка — ідеальний варіант для готування запіканок, суфле. При користуванні формами з неї слід ураховувати один нюанс — вони не люблять різких перепадів температур. Тому, щоб уникнути тріщин, ставити їх потрібно в холодну або теплу духовку.
Сталь. Найпоширеніший варіант. Такі форми доступні за ціною і прості в користуванні. Вони підходять для випікання кексів, бісквітів і пирогів. Вимагають змащування перед кожним застосуванням. Бувають двох видів — із дзеркальною і матовою поверхнею. Перші вважають гігієнічнішими, другі менше піддаються механічним ушкодженням.
Тефлон. Їхня перевага — антипригарний шар, який не дає випічці приліпати до стінок. Мінус — антипригарний шар легко дряпається і згодом обсипається. Тому такі форми вимагають акуратності.
Скло. Презентабельно виглядає, рівномірно прогрівається, нічого не виділяє при нагріванні. Додатковий бонус — можливість довго зберігати приготовлену страву теплою.
Силікон. Найсучасніший і наймодніший матеріал для форм. Місткість із нього придатна як для випікання, так і заморожування. Такі форми не вимагають постійного змащування — достатньо зробити це раз перед першим використанням. Випічка дуже добре «виходить» із силіконової форми. Щоб дістати бісквіт чи кекс, достатньо вивернути її.
