Курси НБУ $ 41.40 € 45.14
Все про замороження дарів  саду та городу

Волинь-нова

Все про замороження дарів  саду та городу

Будь–які плоди, фруктові та овочеві суміші й навіть зелень — ​усе це можна заморозити і взимку використовувати для приготування різних страв. Головні переваги такого зберігання — ​зручність, економність та користь для здоров’я. Адже правильно заготовлені таким способом овочі та фрукти зберігають фактично всі вітаміни та мінеральні речовини

Ягоди

Звичайно, багато кому більш звично варити з них варення, але під час його приготування вітаміни руйнуються, а велика кількість цукру шкодить здоров’ю. Тим часом у заморожених ягодах вітаміни зберігаються. Такі плоди можна вживати, як окрему страву, добавляючи в йогурти, готувати пиріжки, кисіль, компоти тощо.

Щоб правильно заморозити  ягоди, потрібно:
ретельно помити їх проточною водою;
обсушити за допомогою паперового рушника;
скласти у контейнер і закрити кришкою;
поставити в морозильну камеру.

Якщо ягоди були дуже соковитими, вони можуть злипнутися і їх буде складно відокремлювати. Щоб уникнути цього, рекомендуємо заморожування розсипом. Плоди треба заморожувати на обробній дошці або будь–якій іншій рівній поверхні, попередньо застеливши її харчовою плівкою або фольгою. Після заморожування ягоди можна скласти в поліетиленовий пакет або контейнер.

Фрукти
Дари саду можна заморожувати тими ж способами, що і ягоди. Але слід пам’ятати, що зазвичай у морозилці не варто зберігти дуже водянисті фрукти (цитрусові, банани, дині). Будь–які інші можна заморожувати, враховуючи такі нюанси:
перед розміщенням у камеру яблука, груші, персики бажано скропити лимонним соком;
у сливах і абрикосах кісточку слід видаляти.

У заморожених ягодах вітаміни зберігаються. Такі плоди можна вживати, як окрему страву, добавляючи в йогурти, готувати пиріжки, кисіль, компоти тощо.

Овочі
У такий спосіб заготовляють не тільки свіжу городину, а й відварену або бланшовану. Крім цього, можна заморожувати овочеві суміші й потім використовувати їх для приготування рагу, піджарок, супів.
Заморожувати свіжими можна такі овочі: перець болгарський, брокколі, помідори, огірки, горох, стручкову квасолю, капусту білокачанну, капусту брюссельську.
Бланшувати перед заморожуванням можна: буряк і моркву, патисони та кабачки, баклажани, кукурудзу, капусту кольорову.

Зелень
Щоб правильно заморозити петрушку, щавель, кріп, кінзу, базилік, рукколу, зелену цибулю, необхідно ретельно її промити і просушити. Після цього нарізати, скласти в невеликі поліетиленові пакетики і помістити в морозильну камеру. Найкраще всі види зелені заморожувати окремо, щоб запах і смак не змішувався.
Є ще один спосіб — ​заморожування зелені кубиками. Для цього її слід промити, просушити і нарізати. Покласти в формочки для льоду і залити холодною прокип’яченою водою. Після того, як вона замерзне, кубики скласти в пакет.

Telegram Channel