Курси НБУ $ 42.04 € 43.38

ФІРМОВІ СТРАВИ ТЕТЯНИ КАРПИК

Привернула увагу гарно оформлена страва — фарширована щука...

З Тетяною Карпик, кухарем Любешівського ресторану “Прип’ять”, познайомилася на конкурсі кухарів і кондитерів, який організувала облспоживспілка. Привернула увагу гарно оформлена страва — фарширована щука.

Втім, як пояснила Тетяна, від щуки у ній залишився тільки хвіст і голова. Туловище сформувала із млинчиків із рибною начинкою. Як з’ясувалося, рецепт страви привіз із Дніпропетровська, з Всеукраїнського конкурсу кухарів і кондитерів Тетянин чоловік і безпосередній начальник Анатолій Карпик. Він працює завідуючим виробництвом ресторану “Прип’ять”. А вона вже втілила його, як то кажуть, у життя. Їй, кухареві п’ятого розряду з 25-річним стажем роботи, це було нескладно. А загалом Тетяна — новатор. Любить фантазувати, створювати нові страви чи у добре відомі вводити нетрадиційні продукти — на ринках зараз є вдосталь бананів, ананасів, ківі, цитрусових. Скільки і чого класти, підказує жінці власний смак. Та й з чоловіком можна порадитися. Він теж кухар за фахом, має найвищий розряд і чималий досвід.
Запитала, чи хотіла б Тетяна, аби доньки обрали фах кухаря.
— Якщо захочуть — не перечитиму,— відповіла жінка,— правда, то нелегка праця. Адже, щоб страва була смачною, потрібно не тільки дотримуватися технології, а й готувати її з любов’ю.
Євгенія СОМОВА.
Telegram Channel