Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

  • Понад 70% луцьких школярів — без щеплень. Міністерство охорони здоров’я разом із Міністерством освіти та науки України направили в область офіційного листа, яким постановили не допускати невакцинованих дітей до навчальних закладів. Начальник Волинського обласного управління освіти, науки та молоді Людмила Плахотна зазначає, що такі діти не будуть позбавлені права на освіту, адже існують індивідуальна, дистанційна, сімейна форми навчання.
  • У луцькій лікарні 3 місяці живе незряча уродженка Донбасу без документів. Ірина Каземірова не може оформити паспорт, який загубила багато років тому. Останні 10 літ вона проживала в Москві зі співмешканцем, а в березні він її побив. Незрячу і паралізовану жінку забрала «швидка», її депортували до Луцька. Місцеві медики декілька місяців звертаються до різних установ, аби допомогти Ірині поновити паспорт. Це допоможе отримувати пенсію за інвалідністю і влаштувати її в соцустанову для постійного проживання.
  • Першу тисячу гектарів цукрових буряків викопали на Волині. Середня вага кореня на 1 вересня поточного року — 615 грамів, що на понад 100 грамів більш як у попередньому. Цьогорічні погодні умови були сприятливі для росту солодких коренів.
  • В одній із луцьких шкіл жінка крала в дівчаток сережки. Зловмисниця з приводу нібито перевірки вух попросила двох школярок першого та другого класів зняти золоті прикраси. Отримавши бажане, шахрайка втекла. Про інцидент повідомили в поліцію. Правоохоронці разом із постраждалою дівчинкою здійснили об’їзд мікрорайону, проте знайти злодійку та встановити місце її проживання не вдалося.
  • Зі Збройних сил України звільнився командир найкращого танкового взводу 14-ї окремої механізованої бригади капітан Роман Багаєв. Його підрозділ тричі поспіль ставав найкращим у ЗСУ і двічі брав участь у танковому біатлоні НАТО в Німеччині. В офіцера закінчився 5-річний контракт, продовжувати його офіцер відмовився через квартирне питання. Наразі Роман перебуває у Володимирі-Волинському і став на біржу праці.
  • 5 комп’ютерів викрали злодії з офісного приміщення «Укрпош­ти» в Луцьку вночі 18 ве­ресня. Злочинці пробралися у приміщення, зламавши вхідні двері. Злодіїв шукають правоохоронці.
  • У селі Березолуки Рожищенського району невідомі застрелили корову, яка перебувала у стаді. Худоба була з фермерського господарства «Надія», яке належить Тетяні Савіцькій-Ван Вейк. Зловмисників шукають.
Telegram Channel