Подайте борщ у... хлібній тарілці
Звісно, таким «посудом» не забезпечиш велику родину на щодень. Але здивувати рідних – запросто!
Інгредієнти: 1 буханка чорного хліба (круглий або формовий, головне – щоб не був надто низьким), 1 яйце.
Приготування. Зрізати з буханки верхівку і вибрати м’якуш, залишаючи стінки завтовшки 1,5–2 см. Пальцями щільно притиснути м’якуш, що залишився, до скоринки. Змастити внутрішні стінки збитим яйцем і запекти в гарячій духовці 3 хвилини. Дістати хліб, ще раз змастити яйцем і знову поставити в духовку. Процедуру повторити кілька разів до утворення твердої скоринки. В таку «миску» можна наливати будь-яку першу страву, але найкраще – борщ.
А в «Цікавій газеті на вихідні» за 20 вересня – ціла сторінка різних рецептів борщу та доповнень до нього. І щотижня у постійній рубриці «Пальчики оближеш!» цікаві факти про їжу, нові страви або ж незвичайні варіанти давно відомих. Не пропустіть: 27 вересня – все про буряк!