Курси НБУ $ 41.02 € 45.56
Невидима планета Нібіру  так і не долетіла до Землі

Волинь-нова

Невидима планета Нібіру  так і не долетіла до Землі

Але прихильники конспірологічних теорій упевнені: передчасно радіти не варто. Загроза вселенської катастрофи, яка не відбулася 16 серпня і 23 вересня 2018 року (вже вкотре!), нікуди не поділася

Що ж це за загадкова планета, і чому її так бояться? Першим згадкам про Нібіру вже більше 6 тисячоліть. Саме тоді існувала могутня цивілізація шумерів, яка залишила після себе глиняні таблички із записами. Розшифрувавши їх, науковці були вражені: в них були зафіксовані знання, які на століття випереджали свій час. Зокрема, описувалися не лише всі планети Сонячної системи, але й згадували ще дві — ​Тіамат та Нібіру. Згідно з табличками, Нібіру прилетіла з глибин космосу і спричинила катастрофу Тіамат, яку розірвало навпіл. З одного шматка утворилася наша Земля, а з другого — ​пояс астероїдів між Марсом і Юпітером. Катастрофа вплинула і на Нібіру — ​планету відкинуло на окраїни Сонячної системи, де вона й залишилася поволі мандрувати всесвітом.

Хай би що там собі писали давні шумери, виникає запитання: до чого тут ми? Вперше галас навколо таємничої планети здійнявся у 2012 році. Тоді взагалі очікувалося багато катаклізмів, адже саме на цій даті закінчувався календар давнього народу майя. А тут ще й додалися чутки про велетенську невидиму Нібіру, про яку нічого не знають астрономи, але вона від цього не менш реальна. Нехай би собі літала в космосі, але ж ні — ​планета наближається до Землі і знищить її.

За цю теорію варто «подякувати» письменникам та науковцю-самоуку Захарії Сітчіну, який і зробив Нібіру такою популярною. У своїх книгах він розповідав про таємничу планету, з якої походять могутні прабатьки людської цивілізації. Один раз на 3600 років небесне тіло наближається до Землі, а провісниками цього є різноманітні катаклізми. А 2012 року траєкторії планет мали настільки зблизитися, що нічим хорошим це не закінчилося б. 

За останні півтора десятки років кінець світу оголошували понад 30 разів. Тепер найближчою датою називають 13 квітня 2029-го — ​день, коли до Землі максимально наблизиться астероїд Апофіс.

Не варто навіть описувати шквал критики, який викликали розрахунки Сітчіна у науковців. Однак фантастична теорія знайшла і своїх прихильників та швидко розійшлася світом. Факт залишається фактом —  2012-й ми пережили. Тож досліднику довелося відкоригувати свої розрахунки і «перенести» катастрофу на 2085 рік. Тепер за справу Захарії взялися послідовники. Один із «християнських нумерологів» Девід Мід розрахував, що кінець цивілізації настане 23 вересня 2017-го. І винною у цьому знову мала бути Нібіру. Наступний прихід планети оголосили на 16 серпня 2018 року. І загроза знову нас оминула… Як і зовсім нещодавно — 23 вересня.

За останні півтора десятки років кінець світу оголошували понад 30 разів. Тепер найближчою датою називають 13 квітня 2029-го — ​день, коли до Землі максимально наблизиться астероїд Апофіс (добре, що хоч знову не Нібіру). У когось це викликає занепокоєння, а хтось лише скептично усміхається. Але щоразу варто задуматись, наскільки ми залежні від могутніх сил, мандруючи всесвітом на маленькій блакитній планеті, про яку не надто піклуємося.

Наша довідка 
У Сонячній системі за допомогою астрофізичних приладів підтверджено наявність 8 планет. 20 січня 2016 року з’явилася інформація про можливе існування дев’ятої. Поки її умовно називають просто — ​«Дев’ята планета», або «Планета Х». Прихильники конспірологічних теорій переконані, що це і є загадкова Нібіру.

Telegram Channel