Вегетаріанці теж хочуть ковбаси
Спеціально для них створили продукт зі штучних клітин свинини
Перші дегустатори, серед яких були і вегани, заявили, що «нова» страва дуже смакує та нічим не відрізняється від натуральної. А ось президент Національної спілки фермерів (NFU) Роджерс Джонсон закликав не маркувати «м'ясом» вирощені в лабораторіях тваринні клітини. Про це з посиланням на Aspekty.net повідомляє портал Agronews.
Метод виготовлення штучного м’яса розробили учасники стартапу New Age Meats. Вони взяли тканини у свині Джессі та лабораторним шляхом виростили з них тканину.
Перші дегустатори, серед яких були і вегани, заявили, що «нова» страва дуже смакує та нічим не відрізняється від натуральної.
Завдяки відсутності різниці між штучною та натуральною ковбасою, експеримент New Age Meats дозволив відкрити нову еру в харчовій промисловості, яка не потребує від виробників витрат на утримання та забій домашніх тварин. Вчені мають наміри проводити досліди з коровами, вівцями і рибами та розробити нові, досконаліші методи.
Натомість Роджерс Джонсон висловив думку NFU проти такого прориву. Він вказав, що союз виступає проти маркування продуктів, які створені з використанням технологій культивування тваринних клітин, як «м'ясо» та назвами інших супутніх продуктів: «яловичина», «птах» і «морепродукти».