Нобелівська премія — наша: сумські науковці виготовили і з’їли батончики із цвіркунів
Наявність комах у солодощах видавав лише колір
Сумські науковці експериментують над альтернативною їжею. Після органічних чипсів та веганського сала вони виготовили батончики із цвіркунів. Про це повідомив учений Дмитро Бідюк. Він зі своєю командою вперше продегустував свої вироби.
Цілком можливо, що незабаром до них доєднаються ще й ферми з вирощування цвіркунів, і тоді Україна отримуватиме валюту за батончики із цих комах.
«Зовсім недавно в лабораторії кафедри технології харчування СНАУ, яка розташована в комбінаті громадського харчування, ми вперше разом із Вікторією Каблюк виготовили «смаколики із цвіркунів» — протеїнові батончики з додаванням борошна з цих комах! Це тема її магістерської роботи. Та не тільки вперше виготовили, а й вперше продегустували… Звичайно, виріб не досконалий, потребує доопрацювання. Але цікаве 10% з цього всього те, що навіть за вмісту цвіркунів вони взагалі не відчувалися! Лише колір став темнішим за контроль», — пише сумський науковець Дмитро Бідюк.
Фермами, де розводять слимаків, зараз в Україні нікого не здивуєш. Цілком можливо, що незабаром до них доєднаються ще й ферми з вирощування цвіркунів, і тоді Україна отримуватиме валюту за батончики із цих комах.