Вибираємо якісний сир
На полицях супермаркетів — стільки видів цього продукту, що очі розбігаються. Який із них купувати?
Ознака хорошого сиру — тонка і рівна, без тріщин чи інших пошкоджень скоринка, однорідна консистенція. При нарізці він не липне до ножа, його краї не повинні тріскатися або кришитися.
Цей продукт швидко вбирає аромати, тож не варто купувати сир, поруч із яким викладені риба, копченості чи інші продукти зі специфічним запахом.
У розрізі продукт має жовтий або світло–жовтий колір. Якщо забарвлення занадто світле, значить, у ньому забагато солі або ж він виготовлений із нежирного молока. Сир, жовтий всередині, а по краях білуватий — неякісний.
Цей продукт швидко вбирає аромати, тож не варто купувати сир, поруч із яким викладені риба, копченості чи інші продукти зі специфічним запахом.
Звертайте увагу на термін придатності: ціла головка може зберігатися від 1 до 6 місяців. Придбаний шматок твердого сиру слід тримати на нижній полиці холодильника при температурі 5–8°С не більше 10 діб.