Вершкове масло чи фальсифікат?
За підрахунками експертів, в Україні підробляється до 30% молочних продуктів. Не стало винятком і вершкове масло
За останні 9 місяців фахівці зафіксували майже півтисячі випадків продажу підроблених товарів.
Але визначити масло-фальсифікат можна і в домашніх умовах. При виборі цього продукту господині звертають увагу на виробника і жирність. Але до цих критеріїв важливо додати і ціну. Експерти кажуть, якщо вона нижча за 20–30 гривень, це точно не вершкове масло. Крім того, радять дивитися на колір — він має бути без жовтизни, ніжний, молочний. Занадто жовтий свідчить, що є домішки.
Але визначити масло-фальсифікат можна і в домашніх умовах.
Ще один з найпростіших способів перевірки якості — відрізати шматок добре замороженого продукту, справжнє масло повинне кришитися. Також підробку можна виявити, опустивши шматочок в окріп. Коли повільно розчиняється і забарвлює воду в молочний колір, продукт вершковий, швидко і жировий прошарок залишається зверху — містить олії, але в невеликій кількості.