Як зберігати крупу
У гречці, перловці, пшоні тощо можуть завестися жучки. Проблема не в тотальному безладі в господині, адже спіткати така прикрість може навіть найприскипливіших чистюль, – причина в неправильному зберіганні круп. Як запобігти появі неприємних «гостей» на власній кухні?
Вибір
Перш за все, аби уникнути появи у крупах жучків та черв’яків, не варто надто ними запасатися, а розрахувати приблизну кількість на місяць-два. Ви цілком можете провести первинну перевірку продукту ще до покупки. Для цього потрібно уважно ознайомитись із вмістом упаковки (часто вони продаються в прозорих поліетиленових кульках), перевірити на наявність павутинок. Якщо крупа фасується в паперові чи картонні коробки, тоді варто звернути увагу на дату її виготовлення і термін зберігання.
Крупу не варто тримати в поліетиленових кульках, щоб не спричинити неприємного запаху та присмаку.
Обробка
Після покупки крупу можна обробити, особливо якщо плануєте її тривале зберігання, — така «процедура» допоможе запобігти появі небажаних «квартирантів». Продукт можна покласти на декілька годин у морозилку чи винести на балкон у холодні періоди року або ж трохи підсмажити на пательні. На смак це не вплине, а від жучків убереже.
Зберігання
Крупу не варто тримати в поліетиленових кульках, щоб не спричинити неприємного запаху та присмаку. Краще користуватися скляними чи пластиковими контейнерами із кришками, що щільно прилягають. У пригоді можуть стати і звичайні банки, проте перед використанням їх треба простерилізувати.
Кращому зберіганню крупи сприятимуть покладені в контейнер часник (1–2 зубчики на кілограм), перець чилі, лавровий лист, цедра лимона. Дехто використовує і плоди каштанів. Аби вберегти продукт від вологи, можна помістити в ємність торбинку чи вузлик солі. Від появи жуків може врятувати і кусочок фольги або металева ложка.