Застуда боїться «медових трунків»
Якщо дуже змерзли, відразу готуйте спеціальний напій, щоб не захворіти
Чайну ложку м’яти перцевої залийте склянкою окропу і потримайте на повільному вогні 3–5 хвилин. Процідіть, як трохи охолоне — покладіть чайну ложку меду. У другу чашку дрібно наріжте зубок часнику, додайте сік із чверті невеликого лимона, влийте м’ятний відвар з медом і все перемішайте. Пийте теплим.
З цією ж метою можна використати червоне вино. Дві скибочки соковитого апельсина або лимона залийте двома склянками вина, додайте дві зернини гвоздики і щіпку кориці. Усе це довести до кипіння. Прохолоне (до теплого), покладіть ложку меду і насолоджуйтесь.
І від кашлю є багато «медових рецептів» народної медицини.
І від кашлю є багато «медових рецептів» народної медицини. Наприклад, візьміть редьку, виріжте серцевину, на її місце покладіть солодкі ліки з пасіки. Залиште на декілька днів у теплі. Сироп пийте 3–4 рази на день по 1–2 столові ложки. Інший рецепт: змішайте 500 г меду, 100 г вершкового масла, 70 г подрібненого часнику і 70 г натертого хрону. Вживайте по одній столовій ложці за годину до їди протягом 1–2 місяців.
Ігор ВИЖОВЕЦЬ. с. Гредьки Ковельського району.