Паперові рушники — не лише для чистоти
Цей чудовий винахід можна використати не тільки за прямим призначенням. Звісно, маючи такий рулон на кухні, легко підтримувати порядок і при цьому не потрібно постійно прати. Але часто господині знаходять йому й незвичне застосування
Олія не стікатиме по пляшці і не забруднить стіл, якщо обгорнути ємність складеним у кілька шарів паперовим рушничком і закріпити його гумкою — він вбере в себе зайві краплі. До того ж жирну пляшку складно втримати в руках, а такі забруднення непросто відтерти від поверхонь.
Перш ніж подавати на стіл, викладайте на паперові рушники страви, що готувалися у великій кількості жиру (картоплю-фрі, пончики, деруни тощо), щоб позбавити їх надміру олії чи смальцю. Тоді вони матимуть хрумку скоринку, а не будуть, як губка, просочені жиром.
Трави (м’яту, кріп, чебрець), навпаки, загорніть у вологий паперовий рушник і тримайте в холодильнику — так ви продовжите термін придатності зелені на кілька днів.
Професійні кулінари листя й овочі для салату закладають у спеціальні сушки, щоб вода після миття не потрапляла у страву. Однак вдома окремий кухонний прилад не кожна господиня може собі дозволити. А просушити листя і овочі зовсім не складно: візьміть друшляк, покладіть туди паперовий рушник і викладіть овочі, згодом переверніть і струсіть їх.
У більшості рецептів приготування стейків їх радять просушити, перш ніж покласти на сковорідку, щоб вийшла хрустка смажена скоринка. Паперовий рушник — ідеальний засіб, що допоможе забрати всю зайву вологу.
Щоб зберегти свіжим листя салату, загорніть його в сухий паперовий рушник і покладіть у пакет. Рушник поглине зайву вологу, яка спричиняє швидке псування. Трави (м’яту, кріп, чебрець), навпаки, загорніть у вологий паперовий рушник і тримайте в холодильнику — так ви продовжите термін придатності зелені на кілька днів.
Немає фільтра? Є рушник! Він допоможе відфільтрувати каву чи трав’яний настій. Усе зайве залишиться на папері й не потрапить у напій.