Як вибрати сметану
Купуючи цей продукт у магазині, насамперед дивіться на термін придатності
Якщо строк зберігання тривалий — до кількох місяців, сметана оброблена високими температурами і нічого корисного там не залишилося.
Нерідко виробники застосовують технології, що роблять продукт схожим на сметану. Пам’ятайте: такі товари, позначені як «сметанка», «сметанний продукт», — то не сметана. Іноді серед інгредієнтів молока та вершків немає взагалі — використовуються рослинні білки і стабілізатори. Добре, якщо все це вказується на упаковці, тож не лінуйтеся читати склад — у натуральному продукті не повинно бути нічого, крім вершків і закваски.
Товари, позначені як «сметанка», «сметанний продукт», — то не сметана.
Сметана низької жирності зазвичай має пастоподібну консистенцію, але є доволі рідкою. Якщо ж вона густа, це свідчить про вміст стабілізаторів.
Не поспішайте брати з полиці холодильника в супермаркеті найближчу упаковку: простягніть руку і дістаньте ту, що подалі, — там холодніше і продукт краще зберігається.
Вдома перевірити якість сметани можна так: намажте її тоненько на скло і зачекайте — натуральна засохне рівним шаром, а неякісна залишить плями. Ще один спосіб: вкиньте чайну ложку сметани у склянку з гарячою водою і розмішайте — якщо розчиниться, то все гаразд, а якщо осяде на дно — вона не справжня.