Курси НБУ $ 41.40 € 45.14
Як вибрати сметану

Натуральна сметана придатна до вживання не більш як тиждень.

edabezvreda.ru.

Як вибрати сметану

Купуючи цей продукт у магазині, насамперед дивіться на термін придатності

Якщо строк зберігання тривалий — ​до кількох місяців, сметана оброблена високими температурами і нічого корисного там не залишилося.

Нерідко виробники застосовують технології, що роблять продукт схожим на сметану. Пам’ятайте: такі товари, позначені як «сметанка», «сметанний продукт», — ​то не сметана. Іноді серед інгредієнтів молока та вершків немає взагалі — ​використовуються рослинні білки і стабілізатори. Добре, якщо все це вказується на упаковці, тож не лінуйтеся читати склад — ​у натуральному продукті не повинно бути нічого, крім вершків і закваски.

Товари, позначені як «сметанка», «сметанний продукт», — ​то не сметана.

Сметана низької жирності зазвичай має пастоподібну консистенцію, але є доволі рідкою. Якщо ж вона густа, це свідчить про вміст стабілізаторів.

Не поспішайте брати з полиці холодильника в супермаркеті найближчу упаковку: простягніть руку і дістаньте ту, що подалі, — ​там холодніше і продукт краще зберігається.

Вдома перевірити якість сметани можна так: намажте її тоненько на скло і зачекайте — ​натуральна засохне рівним шаром, а неякісна залишить плями. Ще один спосіб: вкиньте чайну ложку сметани у склянку з гарячою водою і розмішайте — ​якщо розчиниться, то все гаразд, а якщо осяде на дно — ​вона не справжня.

Telegram Channel