Курси НБУ $ 41.34 € 45.00
Парафія села Острів’я Шацького району офіційно увійшла до Православної церкви України

Процес іде.

vsim.ua

Парафія села Острів’я Шацького району офіційно увійшла до Православної церкви України

Разом із нею це вже остаточно зробили ще сім парафій Волині

Управління Волинської єпархії Православної церкви України повідомило, скільки релігійних громад, що вийшли з Московського Патріархату, прийнято до Української Церкви за тиждень.

У склад єпархії зараховано парафії сіл Коршів та Садів Луцького р-ну, Кутрів Горохівського, Радошин і Битень Ковельського, Серхів і Тельчі Маневицького, Острів’я Шацького разом із настоятелем протоієреєм Сергієм Омельчуком.

За інформацією канцлера єпархії протоієрея Миколи Цапа, у склад єпархії зараховано парафії сіл Коршів та Садів Луцького р-ну, Кутрів Горохівського, Радошин і Битень Ковельського, Серхів і Тельчі Маневицького, Острів’я Шацького разом із настоятелем протоієреєм Сергієм Омельчуком (нагадаємо, що про ситуацію навколо саме цієї парафії впродовж останніх днів поширювалося багато суперечливої інформації).

Зокрема, в Радошині вже відправили першу Божественну Літургію українською мовою.

Раніше інформаційна служби єпархії поширила кілька повідомлень про переходи громад, які відбулися у Горохівському, Маневицькому та Камінь-Каширському деканатах. Тож станом на 31 січня після вручення Томосу Вселенського Патріархату у Волинську єпархію Православної Церкви України увійшли всього 16 парафій. Чимало громад перебувають у процесі переходу, зазначив о. Микола.

Telegram Channel