Курси НБУ $ 41.40 € 45.14
Чому француженки не товстіють

Фото myvitae.ru.

Чому француженки не товстіють

Мабуть, усі чули, що ці жінки і дівчата дуже стрункі. Чому їхні талії такі тонкі, як у підлітків?

Тамтешнім представницям прекрасної статі теж подобаються хліб, кондитерські вироби, вино, обіди із трьох страв. Але вони не набирають ваги. Секрет — ​в особливостях харчування. Про це написано чимало книг, одна з них — ​«Француженки не товстіють» — ​стала бестселером. Її автор Марія Гільяно розкриває усі таємниці стрункої фігури.

Не їдять багато. Француженки люблять свіжі булочки, круасани, багети, не відмовляються від шоколаду, десертів. Але не переїдають. Головний їхній принцип — ​ліпше якісна їжа, але мало, ніж погана і багато. Ви не побачите у цій країні жінок, які об’їдаються чіпсами, картоплею фрі. Там навіть у крамницях усі шкідливі продукти продаються у маленьких пачках. Замість магазинних солодощів жінки ідуть в кондитерську за свіжоспеченими еклерами, мигдальним печивом. Отже, уся справа у якості їжі і порціях.

Спеції змінюють навіть неапетитні продукти, додають їм смаку.

Люблять усе свіже. У Франції пекарні працюють до обіду. На сніданок завжди можна придбати вранішню випічку. А ось увечері доступ до неї закритий. Основний прийом їжі припадає на сніданок і обід, а вечеряють тим, що не треба довго готувати. Найчастіше це сир, свіжі овочі і фрукти.

Насолоджуються їжею. Жінки визнають, що прийом їжі для них — ​більше, ніж просто споживання. Трапези там тривалі, бо люди смакують, любуються виглядом і запахом страви. І кладуть виделку до того, як відчули, що ситі.

Чесні із собою. Французькі жінки дивляться правді в очі. Вони знають, що сметанний крем додає декілька кілограмів, а важку їжу не варто доповнювати додатковими стравами. Розуміють, до чого призведе щоденне споживання десертів або піци. Якщо в їжі багато солі чи цукру — ​відставляють її. Спеції змінюють навіть неапетитні продукти, додають їм смаку.

Не перекушують. Це головний секрет їхньої стрункості. Замість перекусів у них повноцінний прийом їжі. Голод, викликаний нестачею рідини, тамують чаєм або кавою і беруть 1–2 печива. Сніданок і вечеря у них легкі, а обід, як вже говорилося, повноцінний, із трьох страв. Організм звикає до такого режиму і не боїться голоду, тому й не відкладає жиру про запас.

Telegram Channel