Курси НБУ $ 41.34 € 45.00
Олександр Мороз: час відновити соціальну справедливість*

Лідер Соцпартії категорично проти продажу землі.

Волинь-нова

Олександр Мороз: час відновити соціальну справедливість*

Перебуваючи 27 лютого у Ковелі, кандидат у Президенти України, лідер Соціалістичної партії провів низку зустрічей із виборцями, відповів на запитання місцевих журналістів, спілкувався з іноземними спостерігачами на виборах. Головною темою візиту відомого політика на Волинь стала презентація його передвиборної програми

Своє основне завдання на посаді очільника країни Олександр Мороз вбачає у зміцненні, захисті і розвитку України як суверенної, демократичної, соціальної і правової держави. Для досягнення цієї мети найперше, що треба зробити після виборів, вважає Мороз, — ухвалити уточнену редакцію Конституції, скасувавши в ній інститут президентства у його нинішньому вигляді, що дасть змогу докорінно змінити стару систему управління. Наразі адміністративна система в Україні є середовищем корупції. І так триватиме й надалі, підкреслює політик, поки владу на місцях не будуть здійснювати ті, кого виберуть люди і кого зможуть контролювати.

Передвиборна програма Олександра Мороза передбачає принципові зміни порядку соціального захисту. Йдеться насамперед про те, що саме поняття «соціальна держава» повинно стати не лише нормою Конституції, а мати реальне втілення на практиці, що в підсумку позитивно позначиться на життєвому рівні кожного громадянина. «Соціальна держава — це не субсидії, які нині отримує 60 відсотків населення і які є паплюженням самої ідеї соціальної справедливості. Соціальні гарантії з’являться лише зі зростанням економіки країни», — наголосив політик.

Якщо виборці врешті-решт припинять вірити популістам, натомість підтримають програми справжніх державників, суспільство отримає реальний шанс відновити соціальну справедливість.

Важливу запоруку розбудови сильної економіки Олександр Мороз вбачає в ефективній боротьбі з корупцією, зловживаннями чиновників, особливо у вищих ешелонах влади. Вже за 3–4 роки реалізація економічної частини його програми дасть змогу зробити ринок України найпривабливішим для капіталовкладень і наймасштабнішим у Європі. Аби корупція і чиновницький рекет не гальмували соціально–економічний розвиток держави, Мороз виступає за впровадження спеціального трибуналу для розгляду відповідальності посадовців за геноцид українського народу в 1991–2018 рр.

Лідер Соцпартії категорично проти продажу землі. Сьогодні, вважає політик, людей фактично насильно витісняють зі своєї країни, а національне багатство намагаються розпродати. Через соціальні й економічні негаразди мільйони наших земляків побираються світами у пошуку заробітків. Власний розвинутий агропромисловий комплекс допоможе нам зберегти робочі місця, а селу поверне перспективи й упевненість у завтрашньому дні, наголошує Олександр Мороз.

Торкаючись болючої для кожного українця теми війни, Олександр Олександрович зазначив, що його дії як Президента будуть спрямовані на припинення кровопролиття на Донбасі, повернення всіх територій включно із Кримом під юрисдикцію України. Політик вважає, що в Мінських угодах є «ключ» для встановлення миру, початку консолідації суспільства, об’єднання територій країни. Це — окремий статус регіонів. Саме нова система влади разом із проголошенням нейтрального статусу нашої держави на основі референдуму створює ефективну базу переговорів на Сході і Заході. Це дасть змогу відновити мир без жодних поступок щодо суверенності України, без крові й нових жертв, переконаний лідер соціалістів.

Коментуючи перебіг нинішніх виборчих перегонів, Олександр Мороз порадив волинянам критичніше ставитися до популістських обіцянок окремих кандидатів. Як приклад, послався на численні білборди, з яких екс–прем’єрка Юлія Тимошенко клянеться, що в разі обрання її Президентом удвічі знизить ціни на газ. «Ціни, звісно, можна знизити, — наголошує Мороз. — Але навіщо перед цим їх було підвищувати у дев’ять разів?» Якщо виборці врешті–решт припинять вірити таким популістам, натомість підтримають програми справжніх державників, суспільство отримає реальний шанс відновити соціальну справедливість в Україні, переконаний лідер Соцпартії, який іде на вибори з гаслом «Як голосуєш — так і живеш!»

Сергій ОСТАПЕНКО.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel