«Нема кави — нема забави»: чому Швейцарія ліквідовує кавові запаси
Уряд цієї країни заявив, що хоче відмовитись від недоторканного резервного запасу напою
Швейцарія почала запасатись кавою на випадок надзвичайної ситуації між Першою і Другою світовими війнами в рамках підготовки до потенційного дефіциту товарів. У подальші десятиліття країна продовжувала практику формування запасів на випадок воєн, стихійних лих або епідемій.
Наразі кавовий запас Швейцарії становить 15,3 тисячі тонн — цього достатньо для того, аби забезпечити країну протягом трьох місяців.
Наразі кавовий запас Швейцарії становить 15,3 тисячі тонн — цього достатньо для того, аби забезпечити країну протягом трьох місяців. Але уряд вирішив відмовитись від запасів кави через дуже просту причину: цей напій «не є необхідністю для життя», оскільки має мінімальну кількість калорій.
Не всі згодні з таким рішенням. На думку багатьох експертів, до кави не можна підходити за такими критеріями, як до інших продуктів. Цілком згідні! Сказано ж: «Як нема кави — нема забави!».
Василь КІТ.