Щоб паска не черствіла
Після свята залишається великодня здоба і ви хочете не дати їй засохнути? Ось кілька порад
Найпростіший спосіб зберегти великодній хліб м’яким і свіжим — покласти в ємність, де він лежатиме, скибочку яблука.
Щоб насолоджуватися випічкою якомога довше, тримайте поблизу неї шматочок почищеної сирої картоплі або трохи кам’яної солі.
Зачерствілу паску можна освіжити. Для цього варто змочити її водою, загорнути у вологу серветку і помістити в каструлю, накривши кришкою. Потім поставити у розігріту духовку на 10 хвилин.
Щоб насолоджуватися випічкою якомога довше, тримайте поблизу неї шматочок почищеної сирої картоплі або трохи кам’яної солі.
Після випікання свіжу здобу слід замотати у чисту серветку або білий папір. Так вона не буде черствіти. А якщо вже це трапилося, можна зробити з неї сухарики. Не менш смачною буде паска, обсмажена в яйцях, збитих із цукром.
Свої рецепти збереження великоднього хліба м’яким і свіжим мають шеф–кухарі. Вони запевняють, що мінімальна кількість молока в рецептах або 50 грамів горілки чи дві столові ложки спирту сприяють цьому. Можна скористатися і перевіреними рецептами наших бабусь: при випіканні додати до тіста столову ложку смальцю або дві дрібно натерті варені картоплини.
так просто!
Чиї крашанки міцніші?
Наші сини та доньки полюбляють брати участь у пасхальних «битвах», цокаючись розписаними яєчками
Аби забезпечити їм перемогу у цій великодній грі, слід подбати завчасно — правильно обрати і зварити яйця
1. Вони повинні обов’язково бути міцними і без тріщин.
2. Краще брати бежеві — білі мають тоншу шкаралупу.
3. На тупому кінці курячого яйця є повітряний мішечок. Це найвразливіше місце. Отож, аби його заповнити, слід зробити так: викласти яйця у каструлю з окропом, а зверху поставити ємність із водою, щоб яйця лежали на боці, і варити 10 хвилин. Таким чином повітря переміститься, і тупий кінець не буде порожнім.