Курси НБУ $ 41.66 € 43.70
Смачна паска, апетитна ковбаска… Але знайте міру

Фото google.com.

Смачна паска, апетитна ковбаска… Але знайте міру

Щороку у дні найбільших свят (або відразу після них) до лікувальних закладів звертається багато людей із загостреннями хронічних захворювань. Часто до цього призводить невміння розговлятися, переїдання, зловживання спиртним

Навіть якщо ви не дуже строго дотримувалися посту й ніколи не мали проблем із підшлунковою залозою та печінкою, контролюйте свій апетит. Повернувшись із храму, з’їжте свячене яйце з хроном і шматочок паски. На шинку й ковбаси вранці краще не налягати, радять лікарі. Під обмеження потрапляє не тільки жирне м’ясо, але й алкоголь, яким не варто розпочинати Великдень. Намагайтеся не зловживати кавою і чорним чаєм.

Пийте води більше, аніж зазвичай, адже святкова їжа солоніша, у ній більше жиру, цукру.

Пийте води більше, аніж зазвичай, адже святкова їжа солоніша, у ній більше жиру, цукру. Після щедрого застілля не вмощуйтесь на дивані, а йдіть на прогулянку — ​це допоможе травному тракту активніше працювати, а їжа в кишківнику не буде затримуватися довше, ніж потрібно.

Заправляйте салати соусом з лимонним соком або час від часу з’їдайте шматочок лимона. Не забувайте про спеції. Як відомо, вони активізують процес травлення, допомагають справитися із запорами, здуттям та іншими неприємними симптомами. Якщо ж такі відчуття вже з’явилися, вживайте сорбенти. Підійдуть ентеросгель, вугілля, полісорб, мукофальк, біла харчова глина. Їх можна приймати кілька разів на день, до або після прийому їжі.

Перш ніж сідати за святковий стіл, за 30–20 хвилин випийте ромашковий чи м’ятний чай. Це допоможе підготувати травний тракт до складної їжі і запобігти спазмам у жовчовидільній системі.

Марія КОПИЛ


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel