Курси НБУ $ 41.44 € 45.15
Якщо в душі ви художник, а за вміннями — ​кулінар, полотном для вас стане… печиво

На звичайній кухні завдяки таланту пані Ольги народжуються фруктові та тістечкові шедеври.

Фото із «Фейсбук»-сторінки Ольги ГОНЧАРУК.

Якщо в душі ви художник, а за вміннями — ​кулінар, полотном для вас стане… печиво

Лучанка Ольга Гончарук виготовляє неймовірної краси випічку. Її роботи замовляють не тільки в інші регіони України, а навіть в Об’єднані Арабські Емірати

Аматорством і «пробами пера» тут навіть і не пахне. Кожне її печиво — ​довершена картина, з відтінками, напівтонами, об’ємним зображенням. Тому цілком логічним було перше запитання до майстрині: а чи не художник вона? Бо намалювати на тістечку розміром 10 на 10 сантиметрів цілу історію — ​то не так і просто.

— Я працюю в управлінні Фонду соціального страхування у Волинській області, — ​розвіює здогади пані Ольга. — ​А малювати навчилася ще школяркою. Чотири роки у старших класах займалася в художній школі у талановитого педагога Лесі Павлівни Каспрук. Мені це заняття подобалося, але я чомусь не пов’язувала майбутню професію з малюванням. Хобі — ​так, а для роботи художником… усе боялася, що не вистачить фантазії.

Окрім польоту думки, теперішнє заняття вимагає неабиякого терпіння і скрупульозності. Навіть у крихітних личках пряничних героїв Ольга Гончарук уміє зобразити емоцію. Малює вечорами, а то й ночами, коли в домі тихо і ніщо не відволікає від процесу. У палітрі розводить спеціальні барвники — ​і поринає у творчість.

— Я починала з розпису айсингом (білково–цукрова суміш). Зараз це дуже популярне заняття, багато хто робить такі пряники. Але потім захотілося виготовляти якраз мальоване печиво. Спершу, звісно, покриваю їх айсингом (це так звана заливка), а тоді роблю з тієї ж суміші об’ємне зображення і вже коли все застигне, розмальовую композицію. Це дуже делікатна справа, грає роль навіть вологість у кімнаті, бо від цього залежить швидкість застигання глазурі.

Кожне її печиво — ​довершена картина, з відтінками, напівтонами, об’ємним зображенням.

Зважаючи на велику кількість нюансів у цій роботі, майстриня наголошує, що коли ви хочете замовити або ж самостійно виготовити печиво, ніколи не треба робити це сьогодні на сьогодні. Тісто для такої випічки обов’язково має вилежатися в холодильнику.

Цей рецепт пані Ольга тримає у секреті, адже сама його отримала аж у столиці на майстер–класі відомої кулінарки Дарини Ракицької. Завдяки натуральним інгредієнтам тісто не псується довгий час ані в сирому вигляді, ані вже будучи готовим печивом. Це дуже зручно, адже так можна кожній замовленій роботі приділити вдосталь уваги, аби вона була бездоганна. А ще пані Ольга відкрила секрет: щоб повернути медовому печиву м’якість, достатньо покласти до нього в торбинку шматок сирого яблука.

Роботи жінки вже впізнають за неповторним творчим почерком, тому завжди є охочі замовити таку красу. Спочатку географія обмежувалася друзями та колегами з Луцька, а тепер розширилася. Ольга вже надсилала свої роботи в різні куточки України і навіть у Німеччину та Об’єднані Арабські Емірати. Трохи хвилюється за цілісність виробів, але все ж сподівається, що дотримані технології малюнка витримають неблизьку дорогу.

Коли є час, жінка проводить майстер–класи з розпису печива, де залюбки ділиться своїм умінням із дітьми й дорослими. Перед Великоднем графік уже розписаний: внуки запросили до школи, аби бабуся навчила однокласників такому мистецтву. До кожного свята пані Ольга намагається запропонувати якусь новинку в розписі. Цього разу це будуть святкові великодні гусенята.

Має винахідлива кулінарка ще кілька цікавих хобі. Найвидовищніше — ​вирізати різні фігури та квіти з овочів. Це таїландське мистецтво називається карвінг, і тут Ольга в Луцьку практично не має конкурентів. За кілька годин вона перетворює кавун, гарбуз, буряк, редиску та інші плоди на фантастичної краси композиції.

А для душі має ще одну улюблену справу — ​пекти хліб. Відшуковує цікаві рецепти, пробує різні технології та інгредієнти і з упевненістю каже, що смачнішої випічки за хліб таки не існує.

Троянди з кавуна не менш красиві та ефектні, аніж справжні. Але ще смачні  та ароматні!
Троянди з кавуна не менш красиві та ефектні, аніж справжні. Але ще смачні та ароматні!

 

Подарунок на День Валентина буде і вишуканим,  і оригінальним, і смачним.
Подарунок на День Валентина буде і вишуканим, і оригінальним, і смачним.

 

Такі конструкції з печива  можна сміливо називати тривимірними або з 3D-ефектом.
Такі конструкції з печива можна сміливо називати тривимірними або з 3D-ефектом.

 

Хоч свої діти давно виросли, Ольга Гончарук залюбки поринає у казковий світ і виготовляє печиво для наймолодших любителів солодощів.
Хоч свої діти давно виросли, Ольга Гончарук залюбки поринає у казковий світ і виготовляє печиво для наймолодших любителів солодощів.

 

Такому оригінальному тематичному подарунку зрадіє рибалка будь-якого віку.
Такому оригінальному тематичному подарунку зрадіє рибалка будь-якого віку.

 

До кожного свята майстриня має цікаві задуми, які охоче втілює завдяки глазурі та пензлю.
До кожного свята майстриня має цікаві задуми, які охоче втілює завдяки глазурі та пензлю.

 

З виробів на новорічну тематику хоч цілу виставку картин організовуй!
З виробів на новорічну тематику хоч цілу виставку картин організовуй!
Паска та крашанки від Ольги Гончарук можуть вміститися на долоні.
Паска та крашанки від Ольги Гончарук можуть вміститися на долоні.

 

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel