Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
За 4 місяці — 5 мільярдів надходжень  до казни

Фото patrioty.org.ua.

За 4 місяці — 5 мільярдів надходжень до казни

З початку року Волинська митниця перерахувала до державного бюджету понад 5 мільярдів гривень, виконавши доведений індикативний показник на 131 відсоток

У порівнянні з минулорічним періодом збільшились обсяги перевезень товарів, відповідно — суми митних платежів зросли на 68 відсотків або на 2 міль­ярди. Особливо помітний ріст у ввезенні легкових автомобілів — у 6 разів, механічних пристроїв спеціального призначення, вантажних автомобілів та мінеральних добрив.

До слова, своєрідний рубікон у виконанні помісячного плану доходів державного бюджету в 1 мільярд гривень Волинська митниця подолала у жовтні 2018 року. І з того часу впевнено тримає цей рівень. 

Валентина ЧЕРНИШ.

 

Рівненщина і Волинь — найбагатодітніші

З нагоди Дня матері, який в Україні святкували минулої неділі, Президент Петро Порошенко присвоїв почесне звання «Мати-героїня» 616 жінкам

 

 Найбільше тих, хто отримав відзнаку, на Рівненщині — 137. Другою за кількістю матерів–героїнь цьогоріч є Волинська область, де їх 76, третьою — Закарпатська область (49).

«Мати–героїня» — державна нагорода, якою Президент щороку відзначає жінок, котрі народили і виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей. Також цього почесного звання удостоюються матері, що виховують усиновлених у встановленому законом порядку дітей. 

Олена ВОЛИНЕЦЬ.

 

В аваріях загинули пасажирка та пішохід

Позавчора ввечері на автодорозі поблизу села Яківці Ківерцівського району автомобіль «Ауді-80» з’їхав з проїжджої частини та врізався в дерево. Пасажирка іномарки, 30-літня жителька міста Рівне, померла на місці дорожньо-транспортної пригоди

За кермом авто перебував 29-річний рівнянин. Водія та 2-річну дитину госпіталізували в центральну міську лікарню Рівного.

А у ніч на понеділок в селі Старий Чорторийськ Маневицького району виявили з явними ознаками тілесних ушкоджень внаслідок дорожньо-транспортної пригоди 32–літнього місцевого жителя. Попередньо правоохоронці встановили, що наїхав на пішохода автомобілем «Ауді-80» 25-літній його односельчанин і втік.

Поліцейські вилучили транспортний засіб та помістили його на арештмайданчик. За фактами порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілих, слідчі Головного управління Національної поліції в області розпочали кримінальні провадження. Проводяться досудові розслідування, в ході яких будуть встановлені всі обставини цих пригод. n

Василь БАЛЕМ.

 

Вшанували земляка, який поліг за Україну

У селі Пнівне на Камінь-Каширщині відкрили меморіальну дошку учаснику АТО Олександру Шеметюку (на фото)

 

 Олександр пішов захищати українські землі добровольцем 1 лютого 2015 року у складі 14-ї бригади 3-го взводу інженерно-саперного батальйону. Останнім місцем дислокації були позиції поблизу міста Красногорівка Донецької області. Його життя обірвалося 26 грудня 2015-го. У пам’ять про Героя України на фасаді школи села Пнівне у День пам’яті та примирення встановили меморіальну дошку. Біля навчального закладу було людно — ​зібралися рідні, друзі, вчителі та учні школи, односельчани, щоб віддати шану воїну. Серед присутніх були і голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук та заступник голови районної ради Сергій Дмитрук.

Освятив меморіальну дошку настоятель храму Казанської ікони Божої Матері села Пнівне Іоанн Фазан. 

Марина ЛУГОВА.

 

Нехристи вкрали старовинні образи

Цими днями в Шклині Горохівського району з місцевої церкви святих Бориса і Гліба зникли три ікони

Те, що якісь безбожники «похазяйнували» у святині, місцеві жителі зауважили близько 9-ї години ранку минулої суботи. Про розбите у храмі вікно повідомили церковному старості Сергію Бучману, який і викликав поліцію, та настоятелю храму отцю Михайлові Стрільчуку.

— Останнє богослужіння у нас було минулої середи, 8 травня. Тож зловмисники могли проникнути в церкву протягом двох ночей, — розповів отець Михайло Стрільчук.

Ймовірно, у храм нехристи влізли за допомогою стола, який стояв у бесідці на церковному подвір’ї. Лики святих Бориса і Гліба зняли зі стіни, а образи Розп’яття Христового і Воздвиження Чесного Хреста винесли з вівтаря. Їхня вартість наразі встановлюється. Дерев’яним іконам, які, зі слів отця Михайла, були оберегами ще старої церкви в цьому селі, може бути близько 155 років. Поліція розшукує злочинців. 

Леся ВЛАШИНЕЦЬ.

 

Вогонь забрав два життя 

12 травня у гаражі в Сарнах на Рівненщині виявили мертвих чоловіка та жінку

На момент прибуття вогнеборців дах споруди обвалився. Виникла загроза поширення полум’я на розташований за півтора метра житловий будинок. О 3.45 пожежу вдалося локалізувати, а згодом повністю ліквідувати. Під час розбору конструкцій на згарищі пожежні виявили двох загиблих: власника гаража 61-літнього Володимира та особу, ймовірно, жіночої статі.

Валентин СТАВСЬКИЙ.

Telegram Channel