![Курка фарширована, смажені яблука та шоколадна корона – і колківський учень став першим кухарем в області](https://volyn.com.ua/content/thumbs/750x500/b/y6/5x47ut-2rjjqk7q7hhs5jagyvengb6zuwcnhy6b.jpg)
Ігор не без гордощів каже: "Я навчаюся в Колківському ВПУ".
Курка фарширована, смажені яблука та шоколадна корона – і колківський учень став першим кухарем в області
Ігор Гайдучик, учень Колківського ВПУ, взяв перше місце серед 11 учасників обласних училищ на конкурсі фахової майстерності з професії «Кухар» 4-го розряду профтехосвітніх закладів
У закладі профтехосвіти в Колках на Маневиччині навчають професійних кухарів-кондитерів. У квітні на базі Луцького ВПУ №9 відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Кухар» 4-го, який проходив у два тури (теоретичний та практичний). Майбутні кухарі продемонстрували знання з технології приготування їжі, організації виробництва та обслуговування, знання предметів «Охорона праці», «Гігієна та санітарія виробництва», «Устаткування підприємств харчування».
А під час практичного туру конкурсанти готували філе куряче фаршироване зі складним гарніром та яблука смажені в тісті.
![](https://volyn.com.ua/content/thumbs/800x/t/rs/jbbzil-0x0-960x720-4osdhh5mx2atkk7eoqiu7uz7tmd63rst.jpg)
Конкурс оцінювало компетентне журі на чолі із головою обласного осередку Асоціації кулінарів України Миколою Находом.
За результатами кулінарних змагань І місце здобув Ігор Гайдучик, учень групи №15 Колківського ВПУ.
Тепер хлопець захищатиме честь закладу та області у Дніпрі.
Після таких конкурсів учні стають впевненішими, а після практики ще сміливішими, каже заступник директора закладу Галина Садюк.
У Колківському училищі ми поспілкувалися і з юним кухарем-переможцем. Він розповів, що планує після закінчення училища здобувати вищу освіту, пов'язану із готельно-ресторанним бізнесом, а в майбутньому хотів би започаткувати власну справу.
![](https://volyn.com.ua/content/thumbs/800x/7/xh/uxu5cd-0x0-960x720-f4gppuh6pk7ljuknrjd72xypipxqgxh7.jpg)
- Мрію про свій ресторан, щоб були там різні кухні, - ділиться Ігор.
Він родом із Тростянця, а коли вступав у Колки, каже, не думав, що тут таке чудове навчання, радіє, що саме сюди потрапив і не без гордощів каже: «Я навчаюся в Колківському ВПУ».
- А що вмієш готувати смачного? - допитуюся.
- А що завгодно! - впевнено відповідає.
- А те, що у телешоу «Пекельна кухня», зготуєш?
- Думаю, що так, якщо спробую то й вийде.
- Хотів би на телевізійне шоу потрапити?
-Звичайно, я завжди шукаю щось новеньке для себе.
- Чим відзначився на на конкурсі кухарів у Луцьку?
- Готував курку фаршировану з ананасами і яблука в клярі на десерт. І подачу зробив оригінальну: в шоколадній короні.
Тож компетентне журі оцінило страви Ігоря високо і надали першість. Тепер хлопець захищатиме честь закладу та області у Дніпрі.
![](https://volyn.com.ua/content/thumbs/800x/b/y6/mpoh42-0x0-960x720-2rjjqk7q7hhs5jagyvengb6zuwcnhy6b.jpg)
![](https://volyn.com.ua/content/thumbs/800x/c/xp/zqydps-0x0-960x720-3a4w45ubabqzcc6ex3k5ddiy36miaxpc.jpg)
![](https://volyn.com.ua/content/thumbs/800x/i/cj/zzdrdp-0x0-720x959-cq5ql24auikxrig3vs5wq3pyrf4xwcji.jpg)
![](https://volyn.com.ua/content/thumbs/800x/7/mh/ybhtcs-0x0-960x720-zcpduwcph3khbmioeuo6wjszbclyhmh7.jpg)
![Telegram Channel](https://volyn.com.ua/src/img/channel.jpg)