Курси НБУ $ 41.32 € 42.99
Звинячівські господарі в теплиці вирощують навіть ранню картоплю

Теплицею від «Волині» Володимир цілком задоволений.

Фото Сергія НАУМУКА.

Звинячівські господарі в теплиці вирощують навіть ранню картоплю

Оксана та Володимир Мельники із села Звиняче Горохівського району плекають у ній уже третій урожай

‌Ще під час першого візиту до цієї родини ми переконалися,  що приз від нашої газети та  компанії «Западенські теплиці» потрапив до хазяйновитих людей. Подружжя не сидить, склавши руки. Це видно було ще від воріт: новий гараж та доглянутий квітник говорили самі за себе. Цього разу бачимо, що біля будинку є риштування. А ще Александр Дюма (старший) казав, що про добробут нічого не свідчить краще, ніж будівельний пил на черевиках.

‌‌Мельники дають собі раду, господарюючи на власній землі. Володимир вирощує зернові. Каже, що цього року відмовився від гречки, яка стала менш вигідною. А от результатами продажу пшениці, ячменю та вівса задоволений. За підрахунками молодого хазяїна, з гектара можна мати чистого прибутку до 26 тисяч гривень.

Другим заходом у теплиці Мельники вирощували… (що б ви думали?) картоплю! Тож уся родина ласувала власною бульбою.

Щороку пан Володимир вкладає кошти у розвиток господарства, тож за можливості прикуповує техніку. От і нині похвалився, що придбав новий оприскувач. Мовляв, тепер робота піде швидше.

Ось такі перці зав’язалися.
Ось такі перці зав’язалися.

 ‌‌На запитання, чи не збирається відмовлятися від праці на землі, чоловік каже, що навпаки — ​є думка розширюватися. Тож хоче надалі не віддавати батьківський пай в оренду, а обробляти самотужки. Така налаштованість господаря не може не радувати.

‌‌А як же теплиця? Вона теж не пустувала.

— Ще в березні Оксана посіяла редиску та зелень, — ​господиня нині поїхала на заробітки, тож Володимир сам веде нас туди, звідки тягне помідорним духом. — ​Мали і для себе, і знайомим давали.

‌‌Другим заходом у теплиці Мельники вирощували… (що б ви думали?) картоплю! Тож уся родина ласувала власною бульбою. Поміж кущами бараболі Оксана висадила помідори кількох сортів, болгарські перці та огірки. Поки картопля достигала, її викопували та споживали, а тим часом набиралися сили й овочеві культури. Тепер помідори вже цвітуть, а на огірках та перцях зав’язалися плоди.

— Саджанці підживлювали тільки органікою, жодних добрив не давали, — ​пояснює Володимир. — ​Тож можна вважати, що маємо органічну продукцію. Тому вся сім’я без побоювань споживає власноруч вирощені овочі.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel