Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Тактика рекету щодо України:  удар, ще удар —  і пропозиція «пагаваріть»

Дізнавшись про скасування телемосту, кремлівські пропагандисти запросили журналістів NewsOne до себе в студію «Россия-1». Поїдуть?

Фото Youtube.com.

Тактика рекету щодо України: удар, ще удар — і пропозиція «пагаваріть»

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

Навіть Зеленський виступив проти

У ці дні вся держава найбільше обговорює анонсований телеміст між українським каналом NewsOne (який підконтрольний одіозному Віктору Медведчуку) та головним рупором Кремля — телеканалом Дмитра Кисельова «Россия-1». На щастя, після втручання громадських активістів і політиків — серед них був і новообраний Президент — прямий ефір «дружби» між Києвом і Москвою скасували

— Вбили 13 тисяч українців. Продовжують убивати. Окупували наші землі. Продовжують тримати їх в окупації. А паралельно — «надо поговорить», — не приховував свого обурення такою ініціативою нардеп Андрій Іллєнко. — Типова тактика рекету. Удар — пропозиція «поговорить». Ще удар — ну що, готові вже «поговорить»? З рекетирами, в тому числі геополітичними, є лише одна розмова: бити у відповідь.

Підтримує колегу по парламенту у цьому питанні і Мустафа Найєм.

— Це бесіда насильника з жертвою. М’яка спроба прищепити Стокгольмський синдром країні, в якої однією рукою забрали дванадцять тисяч життів і майже десяту частину територій, а іншою подають валер’янку і пропонують поговорити і заспокоїтися. У нас є вибір: прикинутися овочами і зробити вигляд, що нічого не сталося, або послати їх до біса, дочекатися кінця війни, а потім запросити їх на спільну панахиду. Тому що єдина по–справжньому відверта розмова, яку я можу собі уявити сьогодні, може відбутися між родичами псковських десантників і сім’ями загиблих українських солдатів. Вони можуть один одного почути, — переконаний пан Найєм.

Тим часом у вівторок Нацрада з питань телебачення і радіомовлення оголосила про позапланову перевірку NewsOne: якщо виявлять докази антиукраїнських дій, то в телеканалу можуть відібрати ліцензію. Давно вже пора.

 

Надія Савченко їде агітувати за себе в «ДНР»

Одіозна народна депутатка, яку звинувачували в держзраді і тероризмі, балотується у Верховну Раду на окрузі № 51, більша частина якого припадає на окуповану територію

«Я скоро буду – «всьо порішаєм»…»
«Я скоро буду – «всьо порішаєм»…»

 

Надія Савченко наголошує: жителі тієї території такі ж громадяни України, які мають конституційне право проголосувати, тому вона планує поїхати в окуповану Горлівку для зустрічі з виборцями.

Кандидатка розповіла, що вже оформила пропуск у штабі Операції об’єднаних сил, а також подала документи на оформлення пропуску від Служби безпеки – вона розраховує отримати його найближчим часом.

Однак заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив, що такого дозволу пані Савченко не дадуть. Але якщо ж їй вручать таку перепустку, то це буде означати, що голову СБУ в той самий день потрібно буде відправляти у відставку і під слідство.

Невже зірвуть плани пані Наді засвітитися на сепаратистських і кремлівських каналах — то було б шоу незгірш, ніж той телеміст…

 

Йосип твій дід: Уляна Супрун заступилась за матюки

Бо вважає, що влучна лайка корисна для здоров’я

Уляна Джорджівна назвала мовну ініціативу Ольги Вадимівни передвиборчим піаром.
Уляна Джорджівна назвала мовну ініціативу Ольги Вадимівни передвиборчим піаром.

 

В. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун не підтримує ініціативу народної депутатки Ольги Богомолець, котра зареєструвала законопроект про очищення української мови від матюків «Про протидію лихослів’ю», і розказала, чому обсценна (ненормативна) лексика може бути корисною для здоров’я.

«Влучно і точно застосована лайка, що описує наше ставлення до ситуації і не спрямована образити співрозмовника, корисна для здоров’я», — написала Супрун на своїй сторінці у Facebook.

Посилаючись на наукові дослідження, чиновниця вказала на ефективність лайки у зменшенні болю, посиленні серцебиття і підвищенні больового порога.

При цьому вона підкреслила, що матюками слід саме послуговуватися в найпотрібніший момент, а не розмовляти ними постійно. Інакше мозок звикає і перестає сприймати лайку як щось екстраординарне.

… Тим часом на теренах колишнього СРСР у ці дні активно обговорюють вчинок журналіста грузинського телеканалу «Руставі-2» Георгія Габунії, який у прямому ефірі у своїй авторській програмі «P. S.» облаяв президента Російської Федерації Володимира Путіна. Росія аж кипить від обурення і заявляє, що готова відмовитись від грузинського вина і води «Боржомі».

І хоч керівництво «Руставі-2» відсторонило Георгія від ефіру на 2 місяці, проте звільняти Габунію не збирається. Тим паче, що після цього випадку рейтинг каналу тільки зріс.

Ми ж теж вирішили подбати про ваше реноме і сьогодні на 5–й сторінці пропонуємо вам 15 слів, використання яких точно додасть вам балів.

Telegram Channel