Кухонна прихватка: яку обрати
Така річ необхідна кожній господині. Звичайно, переставити гарячу каструлю чи підняти кришку можна з допомогою рушника. Але ж усім нам хочеться, аби речі були і функціонально зручними, й естетичними. Тож без прихватки не обійтися
Сучасна індустрія пропонує їх величезний асортимент. Однак загалом усіх їх можна поділити на 3 різновиди — залежно від матеріалу, з якого вони виготовлені. Адже саме від цього залежить, як служитимуть ці кухонні аксесуари і чи зручно буде ними користуватися.
= Прихватки із синтетики гарні лише на перший погляд. Вони моментально псуються від високої температури. Крім того, погано захищають руки, тож є ризик обпектися.
Прихватки із синтетики гарні лише на перший погляд. Вони моментально псуються від високої температури.
= Щільні прихватки з бавовни витримують високу температуру, але доволі незручні та швидко забруднюються.
= Силіконові — найбільш практичні: матеріал жаро- і морозостійкий — зберігає робочий стан за температурного діапазону від мінус 40 до плюс 250 градусів (не плавиться, не горить, не прилипає до рук). Такий аксесуар не намокає, легко миється під краном або в посудомийній машині. А ще такі прихватки зручні в користуванні, бо завдяки їхній рифленій поверхні посуд не вислизає з рук. Крім того, вони вологонепроникні й не всмоктують неприємних запахів.