Східний гість на нашому столі
Нам зателефонувала читачка Галина Суха з Луцька і попросила розповісти про новий продукт, який з’явився у супермаркетах, — булгур. Мовляв, що це за крупа така і з чим її їдять?
Булгур — це пшенична крупа. Правда, не зовсім звична. Її особливість у тому, що пшеницю для неї збирають у період молочної стиглості, потім прожарюють, сушать.
Булгур використовується для приготування супів, салатів, різних страв і десертів, фарширування овочів.
Отримані зерна шліфують і подрібнюють. Завдяки цьому вона набуває виразного горіхового смаку й аромату, а час її приготування скорочується.
Булгур використовується для приготування супів, салатів, різних страв і десертів, фарширування овочів. Він чудово поєднується з м’ясом, рибою, молокопродуктами та овочами. У східній кухні цією крупою часто замінюють традиційний рис для плову. Приготування булгура має свої особливості. Перед варінням його не промивають, але обов’язково обсмажують на вершковому маслі або олії. Без цього горіховий присмак, за який цінують у світі, не буде відчуватися.