Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Медведчук хоче через суд заборонити книгу про Василя Стуса

Мерведчук судитиметься з істориком Вахтангом Кіпіані, автором книги «Справа Василя Стуса».

Фото з фейсбука Вахтанга Капіані

Медведчук хоче через суд заборонити книгу про Василя Стуса

Віктор Медведчук, у минулому адвокат українського письменника Василя Стуса, подав до суду на історика Вахтанга Кіпіані, автора книги «Справа Василя Стуса»

Як вказано у позові, Медведчук хоче захистити свою «честь», «гідність» та «ділову репутацію», крім того він вимагає «спростування недостовірної інформації», повідомив Вахтанг Кіпіані у своєму Facebook, передає сайт mind.ua.

«Медведчук вимагає заборонити розповсюдження (продаж) у будь-якій формі і на будь-якій території примірників цієї книги», – розповів журналіст.

Віктор Медведчук виступав захисником у процесі над поетом і дисидентом, але його «лінія захисту» призвела лише до того, що ситуація Стус отримав ще більший термін ув’язнення. 

Він уточнив, що перше засідання по цій справі відбудеться у Дарницькому суді 2 жовтня цього року.

Василь Стус помер у тюремному карцері табору особливого режиму (Росія) 4 вересня 1985 року. Віктор Медведчук виступав захисником у процесі над поетом і дисидентом, але його «лінія захисту» призвела лише до того, що ситуація Стуса погіршилася, і він отримав ще більший термін ув’язнення. До цього ще ніхто не оцінював адвокатську роботу Медведчука з професійної точки зору, зокрема у розрізі дотримання правил адвокатської етики, пише УП.

Після смерті Стуса Віктора Медведчук очолив адміністрацію президента Леоніда Кучми, згодом він став кумом президента Росії Владіміра Путіна, який хрестив його доньку Дарину, а в даний час представляє Україну в Мінському переговорному процесі.

Telegram Channel