Бурячок не тільки у борщі добрий
Сік із цього овоча допомагає позбутися болю в горлі. Він лікує запалення, має протимікробну дію, зміцнює місцевий імунітет, підвищує еластичність капілярів і нормалізує кровопостачання, а також розм’якшує пробки і знищує гнійний наліт
Щоб отримати ефективні ліки, змішайте 200 мл бурякового соку з 1 ст. л. яблучного оцту. Одержаний «коктейль» потрібно підігріти до 30—35 °C. Полоскати горло не рідше 6—7 разів на добу до повного одужання.
При гнійному процесі радять використовувати для полоскання суміш бурякового (150 мл) і цибулевого (1 ст. ложка) соків.
При гнійному процесі радять використовувати для полоскання суміш бурякового (150 мл) і цибулевого (1 ст. ложка) соків.
А при вірусній ангіні змішайте 100 мл бурякового соку, 100 мл води і 1 ч. л. соку лимона. Полоскати хворе горло слід не менше 5—6 разів на добу.
При частих рецидивах захворювання рекомендують пити відвар зі столових буряків. 1 кг чистих коренеплодів варять у 2 л води. Коли вони стануть м’якими, відвар зливають. Приймати його необхідно по 50 мл 3 рази на добу. Тим, хто страждає від гастриту, сечокам’яної хвороби, діабету та остеопорозу, необхідно попередньо проконсультуватися з лікарем.