Курси НБУ $ 40.54 € 43.86
Німецька українка подарувала книги Заболоттівській бібліотеці

Ксенія Фукс (Ануфрієва) вже другий рік надсилає нові книжки для дорослих і дітей.

zabolottivska-gromada.gov.ua

Німецька українка подарувала книги Заболоттівській бібліотеці

Заболоттівська публічна бібліотека проводить постійну доброчинну акцію «Подаруй бібліотеці книгу!»

Про це повідомляє Заболоттівська селищна рада.

Традиційно напередодні Веукраїнського дня бібліотек підбивають підсумки акції.

Отож, за активну участь юних читачів у конкурсі «Як приборкати книжкозавра», 35 навчальних і художніх книжок подарував Заболоттівській бібліотеці благодійний фонд «Фундація Дарини Жолдак».

Фонд «Патріоти Волині» презентував 31 дитячу книжку Турській бібліотеці-філії. Цій же книгозбірні подарували свої книжки жителі цього села Олександра Луць з дочкою Вікторією та учні місцевої школи.

Ксенія проживає у німецькому Штутгарті, але про Україну не забуває. Особливо тепер, коли її рідне місто полонили бойовики. Залишитись осторонь дівчина не змогла. З початком заворушень в Україні почала волонтерити. У Штутгарті вона з друзями почали видавати власний україномовний часопис «Синьо-жовтий». 

Не забуває про  центральну книгозбірню і постійний дарувальник Ксенія Фукс (Ануфрієва), яка вже другий рік надсилає нові книжки для дорослих і дітей. Серед них серії видань німецьких авторів Штефані Далє «Ягідна фея Суничка», Юрґена Баншеруса «Справа для Квятковського», бестселери Керстін Гір для підлітків та інші. Разом з вітаннями минулого разу пані Ксенія написала, що продовження буде.

І ось нові книги вже в бібліотеці. Вони стали доступними завдяки пані Ксенії, яка народилася і виросла у Донецьку. І хоч уже десять років Ксенія проживає у німецькому Штутгарті, про Україну не забуває. Особливо тепер, коли її рідне місто полонили бойовики. Залишитись осторонь дівчина не змогла. З початком заворушень в Україні почала волонтерити. У Штутгарті вона з друзями почали видавати власний україномовний часопис «Синьо-жовтий». Журнал двомовний, головна мета якого – підтримка та розповсюдження української культури за кордоном, надання достовірної інформації про Україну та українців. 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel